skip to Main Content

Uw pup komt thuis!

Tips voor als uw pup voor het eerst thuis komt

De komst van een pup is een bijzonder moment voor u, uw gezin en zeker ook voor de pup. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent als uw pup thuiskomt.

Dit kunt u allemaal vast van te voren regelen als uw pup bijna thuiskomt:

Voeding
Informeer bij de fokker welke voeding hij krijgt, op welke tijdstippen en wat de hoeveelheden zijn. De fokker en de dierenarts kunnen u goed adviseren welke voeding het meest geschikt is. Geef de pup bij voorkeur dezelfde voeding als hij bij de fokker kreeg. Mocht u willen overstappen op een andere voeding, doe dit dat geleidelijk door de twee soorten voeding te mengen. Dit voorkomt maag/darmproblemen.

Eet- en drinkbakken
Zorg voor een eigen eet- en drinkbak waar altijd schoon water in zit. Stenen en metalen bakken zijn aan te raden in verband met de hygiëne. Deze bakken zijn zwaarder en zo wordt het knoeien met water beperkt. Het is verstandig een krant of een plastic mat onder de bakken te plaatsen. Puppy’s maken er snel een bende van!

Verzorging van de vacht
Afhankelijk van de soort beharing van uw hond, kunt u geschikte borstels of kammen aanschaffen. Laat u informeren bij de dierenspeciaalzaak.

Speelgoed
Pups zijn dol op spelen. En gelukkig hoeft speelgoed hoeft niet duur te zijn. Zorg wel voor stevige speeltjes om het gevaar van kapotbijten en inslikken te voorkomen. Pas op met botten en gedroogde huidproducten.

Halsband, riem en tuigje
Een puppy heeft vanzelfsprekend een , bij voorkeur, zachte halsband, riem en tuigje nodig. Hij zal in eerste instantie misschien proberen de halsband af te doen, maar zodra hij merkt da dit niet lukt, went de pup er vrij snel aan. Zorg dat de halsband strak genoeg zit. Er moeten twee vingers tussen de riem en de hals kunnen.

Bench
Puppy’s hebben een eigen (slaap)plaats nodig. Veel mensen kiezen voor een mand. Alleen kauwen puppy’s deze vaak stuk. Een advies is om een bench aan te schaffen. Ook kunt u de eerste dagen een kartonnen box of verhuisdoos met oude kranten en een deken erin gebruiken als mand.

Uw pup komt thuis!
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan