skip to Main Content

Train uw pup spelenderwijs

Uw pup moet van alles leren, doe dit op een speelse manier!

Uw pup moet van alles leren: zindelijk worden, lopen aan de riem, tandenpoetsen. Probeer dit op een speelse manier te trainen.

De zindelijkheidstraining is nu in volle gang en als het goed is moet het al steeds beter gaan en hoeft u minder ‘ongelukjes’ schoon te maken. Blijf belonen als het goed gaat.

Lopen aan de riem is iets wat vroeg aangeleerd kan worden. Want: jong geleerd… Begin met korte stukjes in een vertrouwde omgeving. Zorg dat u wat beloningsbrokjes en een geliefd speeltje op zak hebt. Als de pup ergens van schrikt en/of niet verder wil lopen, blijf dan zelf rustig en trek z’n aandacht met uw stem of een speeltje, zodat hij weer in beweging komt. Meeslepen heeft geen zin, als hij echt even niet wil, draag hem dan een paar meter en probeer het opnieuw.

Tip: laat uw pup wennen aan de tandenborstel. Dit voorkomt veel gebitsproblemen in de toekomst. Ook hier geldt weer: jong geleerd, ….. Uw pup zit nu nog in de 1e socialisatiefase en kan goed wennen aan het fenomeen tandenpoetsen. Hij is nog heel onbevangen en niet angstig.

Laat de pup eerst wennen door voorzichtig de bovenlip op te tillen en met uw vinger over de tanden te bewegen. Introduceer vervolgens tandpasta. Dit moet altijd een speciale hondentandpasta zijn: de hond eet het namelijk gewoon op. Gewone tandpasta bevat fluor, wat erg slecht is voor de hondenmaag. Bovendien heeft hondentandpasta een lekkere kipsmaak. Als de pup wat gewend is kunt u voorzichtig beginnen te poetsen met een vingertandenborstel. Maak altijd de borstel eerst nat en druk dan goed de tandpasta erin (anders is het ‘hap-slik-weg’ tandpasta).

Train uw pup spelenderwijs

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan