Train je pup spelenderwijs

Je pup moet van alles leren, doe dit op een speelse manier!

Je pup moet van alles leren: zindelijk worden, lopen aan de riem, tandenpoetsen. Probeer dit op een speelse manier te trainen.

De zindelijkheidstraining is nu in volle gang en als het goed is moet het al steeds beter gaan en hoef je minder ‘ongelukjes’ schoon te maken. Blijf belonen als het goed gaat.

Lopen aan de riem is iets wat vroeg aangeleerd kan worden. Want: jong geleerd… Begin met korte stukjes in een vertrouwde omgeving. Zorg dat je wat beloningsbrokjes en een geliefd speeltje op zak hebt. Als de pup ergens van schrikt en/of niet verder wil lopen, blijf dan zelf rustig en trek z’n aandacht met je stem of een speeltje, zodat hij weer in beweging komt. Meeslepen heeft geen zin, als hij echt even niet wil, draag hem dan een paar meter en probeer het opnieuw.

Tip: laat je pup wennen aan de tandenborstel. Dit voorkomt veel gebitsproblemen in de toekomst. Ook hier geldt weer: jong geleerd, ….. Je pup zit nu nog in de 1e socialisatiefase en kan goed wennen aan het fenomeen tandenpoetsen. Hij is nog heel onbevangen en niet angstig.

Laat de pup eerst wennen door voorzichtig de bovenlip op te tillen en met je vinger over de tanden te bewegen. Introduceer vervolgens tandpasta. Dit moet altijd een speciale hondentandpasta zijn: de hond eet het namelijk gewoon op. Gewone tandpasta bevat fluor, wat erg slecht is voor de hondenmaag. Bovendien heeft hondentandpasta een lekkere kipsmaak. Als de pup wat gewend is kun je voorzichtig beginnen te poetsen met een vingertandenborstel. Maak altijd de borstel eerst nat en druk dan goed de tandpasta erin (anders is het ‘hap-slik-weg’ tandpasta).

Train uw pup spelenderwijs

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.