skip to Main Content

Titerbepaling bij de kat

Zijn er andere mogelijkheden dan jaarlijks inenten?

De meeste katten zijn op jonge leeftijd goed ingeënt. Als ze 9 en 12 weken oud zijn, worden ze bijvoorbeeld ingeënt tegen katten- en niesziekte. Echter niet iedereen weet dat de vaccinatie jaarlijks herhaald moet worden. De niesziekte enting biedt een jaar bescherming, de kattenziekte enting 3 jaar. Een veel voorkomende gedachte is ook: ‘mijn kat blijft toch altijd binnen, dus die loopt geen risico’.

Nu zal een buitenkat ongetwijfeld meer in aanraking komen met ziekteverwekkers dan een binnenkat. Echter de meeste mensen leven niet in complete afzondering van de buitenwereld. Er zullen ook andere mensen en/of dieren binnenkomen, ook gaat u zelf naar buiten en bij andere mensen langs die ook katten hebben. Op deze manier kan alsnog overdracht plaatsvinden.

Binnenkatten hebben een lagere natuurlijke weerstand dan buitenkatten, zodat ze, éénmaal besmet, snel erg ziek kunnen worden.

De discussie over wel of niet enten is actueel op dit moment. Misschien heeft u al eens iets gelezen of gehoord over titerbepaling. Hierbij wordt via een bloedonderzoek de hoeveelheid afweerstoffen gemeten die er aanwezig is tegen bepaalde ziektes. Met andere woorden: is uw kat nog voldoende beschermd tegen een bepaalde ziekte? Titerbepaling kunt u laten doen om te zien of uw kat een enting echt nodig heeft.

Nadelen van titerbepaling zijn wel dat het om een momentopname gaat, het is niet te zeggen hoe lang de bescherming nog voldoende blijft. En niet elke titerbepaling is even betrouwbaar, dit verschilt nogal per virus. Laat u goed voorlichten door uw dierenarts hierover. Jaarlijks enten blijft de grootste garantie voor de beste bescherming van uw kat.

Titerbepaling bij de kat
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan