skip to Main Content

Tips voor een gelukkige binnenkat

Lees hoe u uw binnenkat actief en blij houdt

Als u uw kat voldoende mogelijkheden biedt om natuurlijk gedrag te vertonen, heeft het merendeel van de katten het niet nodig om naar buiten te gaan. 

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een kat alle gedragingen die hij normaal gezien buiten zou uitvoeren, binnen zou moeten kunnen doen. Een binnenkat mist het uitdagende van het buitenleven en heeft dus voldoende ruimte nodig om te rennen en te springen. Ook heeft de binnenkat meer behoefte aan gezelschap en speeltjes, zodat hij/zij lekker bezig blijft en voldoende beweegt.

Een goed ingericht huis voor een binnenkat biedt de mogelijkheid om door een groot deel van het huis te patrouilleren en op verschillende niveaus te inspecteren of er geen indringers in aantocht zijn of je even fijn te verstoppen. Een kat moet kunnen klimmen naar hoge uitzichtpunten en de nagels scherpen op verschillende plaatsen langs de looproutes.

Ook het kunnen jagen, ook al is dat op een namaakprooi die door de eigenaar aan een touwtje voortgetrokken wordt, is heel belangrijk voor katten, evenals voldoende nieuwe uitdagingen.

En tot slot natuurlijk voldoende sociaal contact. Dat kan een andere kat zijn, maar er zijn ook veel katten die vooral gehecht zijn aan voldoende aandacht van de eigenaar of die een hechte band met de hond des huizes hebben.

Tip: zowel voor binnen als buitenkatten geldt dat ze graag een veilige plek boven de grond willen hebben, zodat ze kunnen neerkijken op hun domein. Kies dus voor een warme ligplek vanaf een plek waar uw kat alles in de gaten kan houden.

Tips voor een gelukkige binnenkat

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan