Tips voor een gelukkige binnenkat

Lees hoe je je binnenkat actief en blij houdt

Als je je kat voldoende mogelijkheden biedt om natuurlijk gedrag te vertonen, heeft het merendeel van de katten het niet nodig om naar buiten te gaan. 

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een kat alle gedragingen die hij normaal gezien buiten zou uitvoeren, binnen zou moeten kunnen doen. Een binnenkat mist het uitdagende van het buitenleven en heeft dus voldoende ruimte nodig om te rennen en te springen. Ook heeft de binnenkat meer behoefte aan gezelschap en speeltjes, zodat hij/zij lekker bezig blijft en voldoende beweegt.

Een goed ingericht huis voor een binnenkat biedt de mogelijkheid om door een groot deel van het huis te patrouilleren en op verschillende niveaus te inspecteren of er geen indringers in aantocht zijn of je even fijn te verstoppen. Een kat moet kunnen klimmen naar hoge uitzichtpunten en de nagels scherpen op verschillende plaatsen langs de looproutes.

Ook het kunnen jagen, ook al is dat op een namaakprooi die door de eigenaar aan een touwtje voortgetrokken wordt, is heel belangrijk voor katten, evenals voldoende nieuwe uitdagingen.

En tot slot natuurlijk voldoende sociaal contact. Dat kan een andere kat zijn, maar er zijn ook veel katten die vooral gehecht zijn aan voldoende aandacht van de eigenaar of die een hechte band met de hond des huizes hebben.

Tip: zowel voor binnen als buitenkatten geldt dat ze graag een veilige plek boven de grond willen hebben, zodat ze kunnen neerkijken op hun domein. Kies dus voor een warme ligplek vanaf een plek waar je kat alles in de gaten kan houden.

Tips voor een gelukkige binnenkat

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.