skip to Main Content

Tips voor de eerste dagen met uw puppy

Laat uw puppy rustig de nieuwe omgeving verkennen

Uw pup is eindelijk thuis. Voor uw pup is alles nu nieuw en spannend, laat hem dus rustig de nieuwe omgeving verkennen en overrompel hem niet met drukte. Lees de tips voor de eerste dagen thuis met uw puppy.

Heeft u een bench in huis, maak daar dan een fijne slaap- en schuilplaats van voor de pup, waarin hij niet gestoord wordt. Geef hem een dekentje of t-shirt met uw geur, wat speeltjes en eventueel een kruikje. Zorg dat de bench niet te groot is, zet er eventueel eerst een schot in, zodat er alleen ruimte is voor de slaapplaats. De kans is dan groot dat hij de bench niet zal bevuilen, mits u hem geregeld even uitlaat.

De eerste nachten kan de pup zich alleen en verlaten voelen. Dat is niet zo gek: alles wat vertrouwd was, is weg. Daarom is het prima om de eerste nachten de bench in de slaapkamer te zetten en als de pup onrustig is, even met een woord of een hand te laten weten dat u er bent. Overdrijf dit echter niet en neem hem niet in bed. Hij zal eraan moeten wennen alleen te gaan slapen. Als dit goed gaat zet u de bench buiten de slaapkamer en zo verder, tot hij weer op de juiste plek staat.

Zindelijkheidstraining zal de eerste weken veel aandacht vragen. Laat de pup consequent uit na het slapen en na het eten. Zorg voor een vaste routine. Leg een krant bij de deur voor als hij u net te snel af is en zet hem daar meteen op. Zo leert de pup dat hij naar de buitendeur moet als hij moet plassen. Ongelukjes bestraffen heeft geen zin, belonen als het goed gaat is veel belangrijker!

Tips voor de eerste dagen met puppy
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan