skip to Main Content

Tips voor de eerste dagen met uw kitten

Bereid de thuiskomst van uw kitten goed voor

Eindelijk, uw kitten komt thuis! Het is verstandig om de thuiskomst goed voor te bereiden. Dan kunt u alle aandacht geven aan uw nieuwe gezinslid!

Voeding

Vraag als u uw kitten ophaalt welke voeding ze krijgt, op welke tijdstippen en welke hoeveelheden. De dierenarts kan u goed adviseren over geschikte voeding. Geef uw kitten in het begin bij voorkeur dezelfde voeding als hij bij de vorige eigenaar kreeg. Indien u wilt overstappen op een andere voeding, kunt u dit het beste geleidelijk aan doen. Meng de twee soorten eerst. Dit voorkomt maag/darm problemen.

Eet- en drinkbakken

Zorg voor een eigen eet- en drinkbak met schoon water. Stenen en metalen bakken zijn aan te raden in verband met de hygiëne. Bovendien zijn de bakken zwaarder en zo beperkt u het knoeien. Het is altijd verstandig om een mat of krant onder de bakken te plaatsen. Kittens kunnen flink knoeien!

Verzorging

Voor een goede verzorging van de vacht kunt u een geschikte borstel of kam aanschaffen. Laat u voor het type borstel of kam altijd adviseren bij de dierenspeciaalzaak. Begin al vroeg met vachtverzorging. Zo raakt u kitten eraan gewend. Kies een rustig moment en zorg voor een lekkere warme ondergrond. Zo wordt vachtverzorging een aangenaam ritueel voor uzelf en uw kitten.

Reismand

Om uw kat te kunnen vervoeren naar de dierenarts of kattenpension, heeft u een goede reismand nodig. Rieten en plastic manden worden het meest gebruikt. Kies een reismand waar de kat gemakkelijk in en uit  gehaald kan worden. Bijvoorbeeld een mand waarbij de gehele bovenkant open kan.

Halsband en chip

Indien een u halsbandje aanschaft, zorg er dan voor dat het makkelijk los gaat in het geval uw kitten ergens vast komt te zitten. Een adreskokertje of identificatieplaatje met uw adres en telefoonnummer kan nuttig zijn in het geval uw kitten vermist is of bij een ongeval betrokken raakt. Laat uw kat ook chippen bij de dierenarts als uw fokker dit niet heeft laten doen.

 Mand

Katten slapen overal. U kunt een mandje kopen, maar dat wil nog niet zeggen dat uw kat er gebruik van gaat maken. Als u een mandje koopt, zorg er dan voor dat deze gemakkelijk schoon te maken is, bijvoorbeeld in de wasmachine. U kunt eventueel een mand maken door in een kartonnen doos een u-vormige ingang te snijden en er een dekentje in te leggen. Over het algemeen houden katten van warme, knusse slaapplaatsen.

Tips voor de eerste dagen met uw kitten
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan