Tips voor de eerste dagen met je kitten

Bereid de thuiskomst van je kitten goed voor

Eindelijk, je kitten komt thuis! Het is verstandig om de thuiskomst goed voor te bereiden. Dan kun je alle aandacht geven aan je nieuwe gezinslid!

Voeding

Vraag als je je kitten ophaalt welke voeding ze krijgt, op welke tijdstippen en welke hoeveelheden. De dierenarts kan je goed adviseren over geschikte voeding. Geef je kitten in het begin bij voorkeur dezelfde voeding als hij bij de vorige eigenaar kreeg. Indien je wilt overstappen op een andere voeding, kun je dit het beste geleidelijk aan doen. Meng de twee soorten eerst. Dit voorkomt maag/darm problemen.

Eet- en drinkbakken

Zorg voor een eigen eet- en drinkbak met schoon water. Stenen en metalen bakken zijn aan te raden in verband met de hygiëne. Bovendien zijn de bakken zwaarder en zo beperk je het knoeien. Het is altijd verstandig om een mat of krant onder de bakken te plaatsen. Kittens kunnen flink knoeien!

Verzorging

Voor een goede verzorging van de vacht kun je een geschikte borstel of kam aanschaffen. Laat je voor het type borstel of kam altijd adviseren bij de dierenspeciaalzaak. Begin al vroeg met vachtverzorging. Zo raak je kitten eraan gewend. Kies een rustig moment en zorg voor een lekkere warme ondergrond. Zo wordt vachtverzorging een aangenaam ritueel voor jezelf en je kitten.

Reismand

Om je kat te kunnen vervoeren naar de dierenarts of kattenpension, heb je een goede reismand nodig. Rieten en plastic manden worden het meest gebruikt. Kies een reismand waar de kat gemakkelijk in en uit  gehaald kan worden. Bijvoorbeeld een mand waarbij de gehele bovenkant open kan.

Halsband en chip

Indien je een halsbandje aanschaft, zorg er dan voor dat het makkelijk los gaat in het geval je kitten ergens vast komt te zitten. Een adreskokertje of identificatieplaatje met je adres en telefoonnummer kan nuttig zijn in het geval je kitten vermist is of bij een ongeval betrokken raakt. Laat je kat ook chippen bij de dierenarts als je fokker dit niet heeft laten doen.

 Mand

Katten slapen overal. Je kunt een mandje kopen, maar dat wil nog niet zeggen dat je kat er gebruik van gaat maken. Als je een mandje koopt, zorg er dan voor dat deze gemakkelijk schoon te maken is, bijvoorbeeld in de wasmachine. Je kunt eventueel een mand maken door in een kartonnen doos een u-vormige ingang te snijden en er een dekentje in te leggen. Over het algemeen houden katten van warme, knusse slaapplaatsen.

Tips voor de eerste dagen met uw kitten
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.