skip to Main Content

Territorium kat

Hoe groot is het territorium van uw kat?

Katten hebben een territorium en een leefgebied. Het territorium is hun eigen veilige plek, waar geen andere katten geduld worden. Voor huiskatten is dit meestal hun eigen huis. Het territorium is van de kat alleen of wordt gedeeld met huisgenoten.

Toch delen katten in hetzelfde huis niet altijd hetzelfde territorium, alleen als ze echt maatjes zijn. Katten zijn maatjes als ze samen slapen, elkaar wassen en elkaar opzoeken. Zijn ze geen maatjes, dan kan er ook binnenshuis sprake zijn van meerdere territoria. De katten zullen elkaar dan zoveel mogelijk uit de weg gaan in plaats van opzoeken.

Het leefgebied is een gebied waarin de kat zich dagelijks beweegt, waar hij zijn dagelijkse ronde doet, waar hij jaagt. Voor binnenkatten is het leefgebied het eigen huis. Het leefgebied van buitenkatten overlapt vaak met leefgebieden van andere katten.

Het leefgebied van katers is groter dan dat van poezen. Met name ongecastreerde dieren bewegen zich in een groter gebied. Katten hebben vaak vaste tijden waarop ze hun ronde doen. Ze zetten hun geur af met krabsporen of urine/ontlasting. Zo geven ze signalen af aan andere katten die het leefgebied delen. Op die manier ontstaat er een vast programma  voor op welke tijd welke kat langskomt. Want katten willen elkaar graag vermijden. Alleen als het niet anders kan zullen ze de confrontatie met andere (vreemde) katten aangaan.

Territorium kat
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,1

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,1!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan