skip to Main Content

Teken: bescherm uw hond goed!

Check uw hond en bestrijd ze preventief

Teken, ze zijn overal in Nederland en een teek komt gemakkelijk in de vacht van uw hond terecht tijdens een wandeling. Lees hoe u teken kunt voorkomen.

De teek is een klein bloedzuigend spinachtig insect. Hij komt vooral voor in gebieden met bomen en struikgewas. Als uw hond lekker door de struiken loopt, kan zo’n teek zich laten vallen en in de vacht terecht komen. Hij zal een warm plekje opzoeken, vaak op en rond de kop, en graaft zich dan in de huid en gaat zich vol bloed zuigen. Echter een teek kan ook ziektes overbrengen op uw hond. De ziekte van Lyme is wel het meest bekend en komt ook in Nederland voor.

Gelukkig is het mogelijk uw hond goed te beschermen tegen teken. Dit kan met een pipet die maandelijks toegediend wordt op de huid. Maar er zijn ook tekenhalsbanden die wel een halfjaar werken. Daarnaast blijft het ook zinvol om uw hond na een wandeling even te controleren op teken en deze te verwijderen. Teken geven veel irritatie voor de hond.

Als extra bescherming tegen de ziekte van Lyme kunt u de hond hiertegen laten enten. Informeer hiernaar bij uw dierenarts.

Teken: bescherm uw hond goed!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan