Teken: bescherm je hond goed!

Check je hond en bestrijd ze preventief

Teken, ze zijn overal in Nederland en een teek komt gemakkelijk in de vacht van je hond terecht tijdens een wandeling. Lees hoe je teken kunt voorkomen.

De teek is een klein bloedzuigend spinachtig insect. Hij komt vooral voor in gebieden met bomen en struikgewas. Als je hond lekker door de struiken loopt, kan zo’n teek zich laten vallen en in de vacht terecht komen. Hij zal een warm plekje opzoeken, vaak op en rond de kop, en graaft zich dan in de huid en gaat zich vol bloed zuigen. Echter een teek kan ook ziektes overbrengen op je hond. De ziekte van Lyme is wel het meest bekend en komt ook in Nederland voor.

Gelukkig is het mogelijk je hond goed te beschermen tegen teken. Dit kan met een pipet die maandelijks toegediend wordt op de huid. Maar er zijn ook tekenhalsbanden die wel een halfjaar werken. Daarnaast blijft het ook zinvol om je hond na een wandeling even te controleren op teken en deze te verwijderen. Teken geven veel irritatie voor de hond.

Als extra bescherming tegen de ziekte van Lyme kun je de hond hiertegen laten enten. Informeer hiernaar bij je dierenarts.

Teken: bescherm uw hond goed!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.