Tandjes wisselen!

Uw pup begint met tandjes wisselen als hij 4 maanden oud is

Rond deze leeftijd begint uw pup met tanden wisselen. U merkt dit doordat uw pup bijvoorbeeld veel op dingen gaat kauwen. Lees hoe het proces van tanden wisselen verloopt.

Ongewenst kauwgedrag van uw pup

Als uw pup tandjes gaat wisselen, kan het zijn dat hij overal op gaat kauwen. Dit komt doordat mondholte gevoeliger is deze periode. Probeer het kauwgedrag in goede banen te leiden door bijvoorbeeld een flosstouw of ander stevig speeltje aan te bieden. Anders vergrijpt uw pup zich misschien aan het meubilair.

Volgorde wisselen tandjes

De voortandjes worden eerst gewisseld, daarna de kiesjes en als laatste de hoektanden. De nieuwe tanden en kiezen zijn een stuk groter en ‘duwen’ als het ware de melkelementen naar buiten. Het kan gebeuren dat u wat terugvindt in huis, maar vaak worden de melktandjes ook gewoon doorgeslikt. Het wisselen duurt tot de leeftijd van 6 maanden.

Tandenpoetsen pup

Blijf voorzichtig doorgaan met het aanleren van tanden poetsen, maar zorg dat het niet pijnlijk is. De pup mag er zeker geen hekel aan krijgen.

Petplan vergoedt kosten aan het gebit, zoals professionele gebitsreiniging, tandsteenverwijdering, trekken tanden en kiezen en plaatsen vullingen en wortelkanaalbehandeling in het PLUS Pakket (50%) en in het TOTAAL Pakket (80%).

Tandjes wisselen pup
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.