skip to Main Content

Tandenpoetstips puppy

Uw pup heeft een volwassen gebit. Zorg er goed voor!

Met het volwassen gebit dat uw pup nu heeft, moet hij de rest van zijn leven doen. Zorg er dus goed voor! Lees de tandenpoetstips voor pups.

Aangezien uw pup nu zijn volwassen gebit heeft, en hier de rest van zijn leven mee moet doen, is een goede verzorging heel belangrijk. Als u al geoefend heeft met tanden bekijken en poetsen, dan is de hond er al mooi aan gewend. Hou een routine aan van zeker 3 keer per week tanden poetsen.

Bij kleinere rassen zien we vaker gebitsafwijkingen als scheefstaande tanden kiezen en dus sneller tandplak en tandsteen. Daarom kan het voor kleine hondjes nodig zijn dagelijks tanden te poetsen om het gebit schoon en gezond te houden.

Maak uw pup vertrouwd met tandenpoetsen

Is uw pup nog niet gewend aan tandenpoetsen, dan is het ook zeker mogelijk om dit alsnog aan te leren. Pak een rustig moment, laat de hond zitten en begin met alleen de bovenlip op te tillen en de tanden te bekijken en aan te raken. Als dit goed gaat, kunt u voorzichtig met een vingertandenborstel of een verbandgaasje om uw vinger (natgemaakt) de hoektanden gaan poetsen. Als uw hond dit goed accepteert poets dan ook de voortanden. Vervolgens de kiezen erbij. De buitenkant van het gebit is het belangrijkst, de binnenkant is vaak niet haalbaar.. Vergeet niet na elke sessie uw hond te belonen, bijvoorbeeld met een kauwbotje, spelletje, of door hem even uit te laten.

Speciale tandpasta

Gebruik altijd speciale dierentandpasta. Deze heeft een lekker smaakje en is bovendien veilig voor de hondenmaag. Maak de tandenborstel nat en druk de pasta er goed in, alvorens te gaan poetsen.

Wat doen als het tandenpoetsen niet lukt?

Mocht het helemaal niet lukken met tanden poetsen, laat u dan adviseren door uw dierenarts. Eventueel kan de assistente het even voordoen en tips geven. Daarnaast zijn er ook alternatieve oplossingen om het gebit van uw hond gezond te houden.

Tandenpoetsen puppy
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan