Tandenpoetstips puppy

Je pup heeft een volwassen gebit. Zorg er goed voor!

Met het volwassen gebit dat je pup nu heeft, moet hij de rest van zijn leven doen. Zorg er dus goed voor! Lees de tandenpoetstips voor pups.

Aangezien je pup nu zijn volwassen gebit heeft, en hier de rest van zijn leven mee moet doen, is een goede verzorging heel belangrijk. Als je al geoefend heeft met tanden bekijken en poetsen, dan is de hond er al mooi aan gewend. Hou een routine aan van zeker 3 keer per week tanden poetsen.

Bij kleinere rassen zien we vaker gebitsafwijkingen als scheefstaande tanden kiezen en dus sneller tandplak en tandsteen. Daarom kan het voor kleine hondjes nodig zijn dagelijks tanden te poetsen om het gebit schoon en gezond te houden.

Maak je pup vertrouwd met tandenpoetsen

Is je pup nog niet gewend aan tandenpoetsen, dan is het ook zeker mogelijk om dit alsnog aan te leren. Pak een rustig moment, laat de hond zitten en begin met alleen de bovenlip op te tillen en de tanden te bekijken en aan te raken. Als dit goed gaat, kun je voorzichtig met een vingertandenborstel of een verbandgaasje om je vinger (natgemaakt) de hoektanden gaan poetsen. Als je hond dit goed accepteert poets dan ook de voortanden. Vervolgens de kiezen erbij. De buitenkant van het gebit is het belangrijkst, de binnenkant is vaak niet haalbaar.. Vergeet niet na elke sessie je hond te belonen, bijvoorbeeld met een kauwbotje, spelletje, of door hem even uit te laten.

Speciale tandpasta

Gebruik altijd speciale dierentandpasta. Deze heeft een lekker smaakje en is bovendien veilig voor de hondenmaag. Maak de tandenborstel nat en druk de pasta er goed in, alvorens te gaan poetsen.

Wat doen als het tandenpoetsen niet lukt?

Mocht het helemaal niet lukken met tanden poetsen, laat je dan adviseren door je dierenarts. Eventueel kan de assistente het even voordoen en tips geven. Daarnaast zijn er ook alternatieve oplossingen om het gebit van je hond gezond te houden.

Tandenpoetsen puppy
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.