skip to Main Content

Steriliseren

Waarom is het beter om een konijn te steriliseren?

Wilt u liever geen hok vol kleine konijntjes hebben? En heeft u een mannetje en een vrouwtje bij elkaar? U kunt uw konijn dan laten steriliseren. Daarnaast is nog een andere belangrijke reden waarom u sterilisatie zeker moet overwegen. Meer dan 80% van de voedsters (vrouwtjes konijnen) ouder dan 4 jaar kan last krijgen van baarmoedertumoren. Het is daarom verstandig de baarmoeder te laten verwijderen.

De ervaring leert dat als de voedster rond de  4 – 5 jaar is, zij 50 tot 80% kans heeft om aan baarmoeder(hals)kanker te sterven. Je hoort nog wel eens dat dit risico veel kleiner is als zij een nestje heeft gehad, maar dat is niet waar. Het is daarom erg verstandig om het vrouwtje te laten steriliseren.

Eigenlijk is het juiste woord castreren, want bij het vrouwelijke konijn worden de baarmoeder en de eierstokken verwijderd. Bespreek de sterilisatie altijd eerst goed met uw dierenarts. En let er op dat de dierenarts de gehele baarmoeder gaat verwijderen.

Vanaf wanneer steriliseren
Een vrouwtje kan het beste vanaf de 6e maand gesteriliseerd worden. Daarvoor is de operatie moeilijk uitvoerbaar omdat de eierstokken dan nog diep in de buik liggen.

Konijn sterilisatie

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan