skip to Main Content

Sterilisatie of castratie kitten

Waarom steriliseren of castreren en wanneer?

Waarom zou u uw kitten moeten laten steriliseren of castreren en wanneer kunt u dit het beste laten doen?

Voor een kat kan castratie nuttig zijn. Het vermindert bijvoorbeeld territoriale urine markering of agressie. Veel eigenaren laten hun poes steriliseren ter voorkoming van dracht en om gezondheidsproblemen te voorkomen.

U kunt uw kitten laten steriliseren of castreren vanaf maand 6. Laat u altijd adviseren door een dierenarts over castratie of sterilisatie van uw kitten.

Aangezien castratie en sterilisatie meestal voorziene gezondheidskosten zijn, vergoeden de meeste huisdierenverzekeringen deze ingrepen niet. Petplan biedt per 1 januari 2016 de mogelijkheid om het preventieve budget (TOTAAL Pakket) te gebruiken voor (een gedeelte van) de kosten van sterilisatie of castratie.

Steriliseren of castreren kitten

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan