skip to Main Content

Staar bij de oudere hond

Deze vertroebeling van de lens begint rond het 9e jaar

Staar is een vertroebeling van de lens. Bij honden begint dit ongeveer vanaf de leeftijd van 9 jaar te spelen. Houd uw hond goed in de gaten.

Net als mensen kunnen ook honden die ouder worden staar (cataract) ontwikkelen. Bij de meeste honden begint dit vanaf 9 jaar ongeveer, maar soms hebben ook jongere honden al klachten. Staar is een troebeling van de lens van het oog. Aan het oog is te zien dat de zwarte pupil in het midden geleidelijk wat grijzig en later wit wordt. De hond ziet steeds minder en wordt uiteindelijk (na enkele jaren) volledig blind.

In huis, in de vertrouwde omgeving, zal de hond hier niet of nauwelijks last van hebben. Het is wel belangrijk dat alles op z’n plek blijft staan. De hond kan dan prima zijn weg vinden. Buitenshuis zal de hond zich minder kunnen oriënteren. Het is beter om hem niet meer overal los te laten lopen. Zeker als ook het gehoor afneemt, hou de hond dan bij u in de buurt. De hond kan zelf ook minder zeker zijn en zijn baasje beter in de gaten proberen te houden, maar niet elke hond doet dit.

Ook bij honden is het mogelijk een staar operatie te laten doen. Dit wordt voornamelijk gedaan bij honden die al op jongere leeftijd problemen krijgen en/of als de staar zich snel ontwikkelt. Voor zo’n operatie wordt u door de dierenarts doorverwezen naar een oogspecialist. Deze zal beoordelen wat mogelijk is voor uw hond.

Staar bij de oudere hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan