Spits je oren!

Houd de oren van je hond schoon

Een hond hoort beter dan een mens! Maar dan moeten de oren wel gezond zijn! 

De oren van je hond zijn waardevolle zintuigen, een hond hoort veel beter dan de mens. Een hond hoort daarbij een breder scala aan geluiden (het frequentiebereik is groter).  Een hond kan ook  beter bepalen waar een geluid vandaan komt en hoort beter van grote afstand.

Er is veel variatie in hondenrassen en dus ook in hondenoren.  Gezonde en schone oren zijn belangrijk voor een scherp gehoor. Vooral honden met hangende oren zijn gevoelig voor oorontsteking. Vaak hebben deze honden veel haren in de gehoorgang en doordat het oor hangt, komt er weinig lucht in.

Haren in de gehoorgang kun je verwijderen met bijvoorbeeld een pincet, je kunt het ook door de trimmer laten doen. Heeft je hond verder geen oorklachten, dan is het gebruik van oorreiniger ook niet nodig. Dit zal juist het natuurlijke oormilieu kunnen verstoren. Eventueel kun je met een vochtig watje of doekje de oorflap even schoonmaken. Heeft je hond wel last van zijn oren, bijvoorbeeld jeuk, schudden met de kop, stank, roodheid, maak dan in alle gevallen een afspraak bij de dierenarts.


 

Spits de oren!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.