skip to Main Content

Spits je oren!

Houd de oren van uw hond schoon

Een hond hoort beter dan een mens! Maar dan moeten de oren wel gezond zijn! 

De oren van uw hond zijn waardevolle zintuigen, een hond hoort veel beter dan de mens. Een hond hoort daarbij een breder scala aan geluiden (het frequentiebereik is groter).  Een hond kan ook  beter bepalen waar een geluid vandaan komt en hoort beter van grote afstand.

Er is veel variatie in hondenrassen en dus ook in hondenoren.  Gezonde en schone oren zijn belangrijk voor een scherp gehoor. Vooral honden met hangende oren zijn gevoelig voor oorontsteking. Vaak hebben deze honden veel haren in de gehoorgang en doordat het oor hangt, komt er weinig lucht in.

Haren in de gehoorgang kunt u verwijderen met bijvoorbeeld een pincet, u kunt het ook door de trimmer laten doen. Heeft uw hond verder geen oorklachten, dan is het gebruik van oorreiniger ook niet nodig. Dit zal juist het natuurlijke oormilieu kunnen verstoren. Eventueel kunt u met een vochtig watje of doekje de oorflap even schoonmaken. Heeft uw hond wel last van zijn oren, bijvoorbeeld jeuk, schudden met de kop, stank, roodheid, maak dan in alle gevallen een afspraak bij de dierenarts.


 

Spits de oren!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan