skip to Main Content

Speurneus

Heeft uw hond een goed reukvermogen?

Het reukvermogen van de hond is veel beter ontwikkeld dan dat van de mens. Er wordt gezegd dat honden tien miljoen keer beter ruiken dan wij. Daarom worden speurhonden ook vaak ingezet door bijvoorbeeld de douane. Het nadeel van de goede neus is dat ze het meteen door hebben als er wat lekkers te eten is en dit altijd kunnen vinden…

Een hond kan rond de 300 keer per minuut inademen, hierdoor komt er steeds verse lucht binnen waardoor hij snel kan reageren. Daarnaast worden de signalen snel door de hersenen verwerkt. De hond kan zelfs aanvoelen of een geur van links of rechts komt. Een teef pakt vaak eerder geuren op dan een reu.

Hoe langer de neus, hoe beter het reukvermogen. Hierdoor kan een Duitse Herder beter ruiken dan een Franse Buldog.

PRIMARY-DOG-401
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan