skip to Main Content

Spetterspatter: zwemmen met de hond

Zwemmen is een perfecte training voor uw hond

Zwemmen is heel goed voor uw hond. Vooral om de spieren van uw hond te trainen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw hond het leuk vindt natuurlijk!

Even lekker pootjebaden of een intensief halfuurtje zwemmen en apporteren: zwemmen is een ideale hondensport. Mits de hond het leuk vindt natuurlijk! Er zijn ook honden dier een ontzettende hekel aan water hebben, of helemaal niet kunnen zwemmen. Deze honden houden het liever bij wandelen.

Goed voor de spieren

Zwemmen is heel goed om de spieren van de hond te trainen. Het zorgt voor sterke spieren en het remt slijtage van de gewrichten af. Zwemmen geeft weinig belasting voor de gewrichten en de wervelkolom.

Voorwaarde is wel dat het zwemwater kalm is en een redelijke temperatuur heeft. Pas in de zomer op bij warm, stilstaand water, i.v.m. mogelijk blauwalg of botulisme risico. Ook besmetting met de ziekte van Weil vormt een risico. Zorg voor goede vaccinatie.

Dierfysiotherapie en zwemmen

Dierfysiotherapeuten maken ook gebruik van water bij de behandeling van honden. Deze behandeling wordt hydrotherapie genoemd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een aquatrainer: dit is een grote roestvrij stalen bak, gevuld met water. Op de bodem van de bak bevindt zich een loopband. De hoogte van het water, de temperatuur en de snelheid van de loopband zijn in te stellen voor de individuele hond.

Deze therapie is zinvol bij problemen aan de gewrichten en spieren, hetzij erfelijke aandoeningen of slijtage- en/of ouderdomsklachten. Ook bij het revalideren na een operatie aan het bewegingsapparaat kan deze training bijdragen aan een goed herstel.

 

 

PRIMARY-DOG-401
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan