Spelen

Zorg voor voldoende uitdaging voor uw konijn!

Konijnen zijn van nature drukke beestjes. In de natuur zijn ze wel zo’n tien uur per dag in de weer. Voornamelijk dan met het zoeken naar voedsel.

Daarom is het eigenlijk raar dat wij onze konijnen voer in een bakje geven. Dat kan natuurlijk leuker en uitdagender. Probeer uw konijn daarom eens uit te dagen. Zo voorziet u ook in zijn behoefte aan beweging. Onze eigen huiskonijnen hebben per dag minimaal drie à vier uur vrije beweging nodig.

Tips om uw konijn uit te dagen:

  • Strooi het voer eens uit in de woonkamer, de ren of de tuin in plaats van in een bakje.
  • Leer uw konijn het woordje zoek, verstop ergens een lekker hapje en laat hem ernaar zoeken. Of wortel. En laat hem zelf naar de koelkast of fruitmand rennen. Door het vaak te herhalen leert het konijn het commando vanzelf.
  • Verstop voer in een lege doos. Leg daarop een krant, handdoek of stro en laat hem zijn eten zoeken. Zorg dat ze het voer wel ruiken.
  • Hang een ruif op en doe daar afwisselend hooi en verse groente in.
  • Speel een spelletje met uw konijn: leg iets lekkers onder een omgekeerde bloempot. Til de pot op en laat uw konijn het lekkers opeten. Als uw konijn het door heeft, kunt u hem zelf het lekkers laten vinden.
Spelen

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.