skip to Main Content

Spelen en speelgoed voor de oudere hond

Ook voor oudere honden is er uitdagend speelgoed op de markt

Alle honden zijn dol op spelen en spelletjes. Ook voor een oudere hond zijn er speciale uitdagende speeltjes.

Zowel jonge als oudere honden houden van spelletjes en kunnen eindeloos doorgaan. Vaak zijn ze zo enthousiast dat ze onvermoeibaar zijn. Voor jonge honden kan dit ook prima. Oudere honden hebben meer kans dat ze zich overbelasten in hun enthousiasme. Ze zijn een dag later ineens wat stram of stijf of gewoon moe. Dan is het goed om het echte rennen en ravotten wat te beperken en te zoeken naar andere manieren van spelen voor de hond.

Zoekspelletjes zijn altijd geschikt en zorgen ervoor dat uw hond moet nadenken. Verstop bijvoorbeeld zijn brokjes op verschillende plekken in huis, in plaats van ze gewoon in de voerbak aan te bieden.

Ook een voerbal is leuk om te proberen. De brokjes kunnen hierin en u kunt de bal zo afstellen dat er één brokje tegelijk uit kan vallen, als uw hond ermee speelt. Ook een Kong is een fijn speeltje om uw hond bezig te houden. Dit is een rubber speeltje, ovaal van vorm en hol van binnen. U kunt hem vullen met bijvoorbeeld paté en brokjes. De hond zal zijn best moeten doen om het er weer uit te krijgen. Ook een goede afleiding als hij even alleen moet blijven.

Tegenwoordig worden er veel speciale puzzels en denkspellen gemaakt voor honden. Dit kunnen bijvoorbeeld houten voerpuzzels zijn waarin enkele brokjes verstopt zitten. De hond zal moeten nadenken en leren hoe hij de brokjes eruit krijgt en waarschijnlijk moet u hem even op weg helpen. Hij moet dan een schuifje verplaatsen, een schijf ronddraaien of iets verplaatsen met zijn bek. Dit zijn wel echt spelletjes om samen met uw hond te doen. Ze zijn niet zo geschikt om uw hond mee alleen te laten.

Foto: cookiesfortune.nl

Spelen en speelgoed oudere hond
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering Wij helpen u en uw huisdier graag! Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8! Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan