skip to Main Content

Slapende en dromende katten

Lees alles over het kattenslaapje

Hoe lang slapen katten eigenlijk? En wat doet u als u niet zo gecharmeerd bent van de lievelingsslaapplek van uw kat?

Katten slapen gemiddeld wel 16 uur per dag. Ze zijn niet al die tijd diep in slaap, ze soezen en dommelen ook een groot deel van de tijd. De zintuigen zijn dan nog deels actief. Als een kat echt diep in slaap is ligt hij meestal lekker opgerold met de ogen stijf dicht. Katten kunnen ook dromen als ze diep in slaap zijn. Ze maken dan soms een willekeurige beweging of wat geluidjes.

Katten tot 5 jaar oud slapen enkele uren minder per dag dan oudere katten. Katten slapen vooral overdag, ze doen geregeld een dutje en zijn juist ’s nachts actiever. Als een kat zich niet lekker voelt of pijn heeft, zal hij meer slapen dan normaal. Het is dus goed om het slaapgedrag in de gaten te houden.

Katten zoeken een slaapplekje waar ze zich veilig voelen. Dat is bij voorkeur een warm plekje of holletje. Een hoge plaats heeft de voorkeur, dit is veiliger en fungeert als uitkijkpost. En een zacht dekentje maakt het helemaal perfect. Een teken dat de kat zich volkomen veilig voelt, is als hij zijn buik laat zien tijdens het slapen. Zijn buik is zijn zwakke plek en geeft hij niet zomaar bloot.

Heeft uw kat nou net een fijne slaapplek gevonden die u niet zo prettig vindt? Bijvoorbeeld op een bed, of op een stoffen meubel? Maak dan een alternatieve geschikte slaapplek en zet uw kat daar consequent neer. Het ‘verboden’ gebied kunt u onaantrekkelijk maken door er bijvoorbeeld aluminiumfolie op te leggen. Ook een opgeblazen ballon vinden katten niet prettig. Ze zoeken dan vanzelf ook een ander plekje op.

Slapende en dromende katten

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan