Schimmelinfectie bij de kat

Lees wat de symptomen zijn en wat je ertegen kunt doen

Katten kunnen, net als mensen, ook een schimmelinfectie oplopen. De meest voorkomende bij katten is de Microsporum canis. Deze schimmelinfectie kan erg hardnekkig zijn en is ook besmettelijk voor mensen. Katten met een lage weerstand zijn extra gevoelig.

De symptomen uiten zich in huidklachten: kale plekjes, vaak beginnend op kop en poten, zich uitbreidend over de rest van het lichaam. Meestal zijn de plekjes  rond en jeuken ze. Maar dit is niet altijd het geval. Soms ontstaan er ook korstjes en/of roodheid . Katten kunnen besmet worden door direct contact met een besmet dier, maar ook in een besmette omgeving (schimmelsporen).

Schimmelinfectie bij de kat is vast te stellen aan de hand van de symptomen  en een schimmelkweek bij de dierenarts. Het duurt dan nog een aantal dagen/weken voordat de uitslag hiervan bekend is. Behandeling is intensief en langdurig, soms wordt bij verdenking van schimmel alvast gestart met behandelen, voordat de uitslag van de kweek bekend is.

De besmette kat kun je het beste afgezonderd houden van andere dieren. Lukt dit niet dan moeten alle dieren in huis behandeld worden. Ook de omgeving dient grondig schoongemaakt te worden. Regelmatig stofzuigen, en bijvoorbeeld met dettol of chloor zoveel mogelijk reinigen.

Schimmelinfectie bij de kat

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.