skip to Main Content

Samen met de hond op vakantie

Lees de tips voor uw fijne vakantie voor u en uw hond

Veel Nederlanders gaan een paar keer per jaar op vakantie. En blijven vaak niet in Nederland. Heeft u vakantieplannen? En gaat de hond mee? Lees onderstaande tips dan goed door.

Het is natuurlijk ideaal om samen met uw hond vakantie te vieren, samen lekker erop uit, wandelen, zwemmen en wat al niet meer. Er zijn genoeg parken en huisjes waar ook uw hond welkom is. Veel honden gaan ook mee naar het buitenland. In dat geval is een goede voorbereiding wel noodzakelijk.

Naast de verplichte rabiësenting zijn er meer zaken om rekening mee te houden. Een land kan aanvullende eisen stellen met betrekking tot invoer van een hond. Gaat u naar het zonnige zuiden, overweeg dan of uw hond de lange autorit aankan en ook de hoge temperaturen aldaar.

Richting  Zuid-Europa nemen ook de risico’s toe om een ziekte of parasiet op te lopen die in Nederland niet of nauwelijks voorkomt. Zo zijn er ernstige ziektes die door teken overgebracht worden, zoals babesia en ehrlichia. Zandvliegjes kunnen uw hond besmetten met hartworm.  Informeer ruim tevoren bij uw dierenarts hoe u uw hond het best kunt beschermen.

Wist u dat er ook speciale hondenvakanties bestaan? Dit zijn vakanties waar u veel andere hondenliefhebbers zult ontmoeten en er met een hele groep honden op uit zult trekken. Zowel in Nederland als in het buitenland is dit mogelijk. Soms is hier ook een training of cursus bij inbegrepen. Misschien een idee voor u en uw hond, om eens iets heel anders te doen.

Samen op vakantie

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan