skip to Main Content

Relax! Uw kitten komt thuis!

Laat uw kitten wennen aan uw gezin en huis

Relax! Uw kitten komt thuis. Laat uw kitten de eerste dagen zoveel mogelijk wennen aan uw gezin en huis. Probeer de eerste paar dagen zoveel mogelijk tijd met uw kitten door te brengen. Zo voelt uw kitten zich sneller thuis.

Een goede tip is om uw kitten op vrijdag bij de fokker op te halen. Dan heeft u het hele weekend om uw kitten op zijn/haar gemak te stellen.

Geef uw kitten de eerste dagen de tijd om aan het gezin en het huis te wennen.

  • Laat uw kitten wennen aan een eigen plekje; vooral als u meerdere katten in huis heeft. Zet een mandje en eten in een apart kamertje. Uw kitten kan zich dan terugtrekken.
  • Laat uw kitten zoveel mogelijk met rust. Heeft u kinderen? Zorg ervoor dat ze niet teveel drukte maken. En leer ze geen snelle bewegingen en harde geluiden te maken als het kitten in de buurt is.
  • Laat uw kitten zoveel mogelijk rustig op onderzoek uitgaan in uw huis.
  • Laat uw kitten eerst aan het eigen gezin wennen en nodig pas later bezoek uit.

Heeft u meerdere katten?

  • Geef de katten de ruimte om aan elkaar te wennen. Geef de nieuwe kat eerst een eigen plekje met voerbakje en kattenbak. Laat uw kitten vanuit daar het huis verkennen en kennismaken met de andere huisdieren.
  • Aai de katten om de beurt. Ze zullen dan elkaars geur gaan herkennen. In een later stadium kunt u ook een dekentje in de manden doen en deze na een tijdje uitwisselen.
  • Laat u de katten met elkaar kennismaken? Zorg ervoor dat u in de buurt blijft en zorg voor een vluchtroute.
  • Vliegen de katten elkaar in de haren? Probeer ze af te leiden door geluid te maken (bijvoorbeeld door in uw handen te klappen).
Relax! Uw kitten komt thuis!
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan