Prostaatproblemen reu

Lees hoe je de symptomen hiervan herkent

Oudere reuen, en dan met name de niet gecastreerde vanaf 6 jaar, kunnen last krijgen van prostaatproblemen. Lees hoe je de symptomen herkent.

Meestal gaat het om een vergrote prostaat. Deze vergroting is niet kwaadaardig maar kan wel vervelende problemen geven: de hond kan moeite hebben met plassen, eventueel zit er bloed bij de urine. En vaak zien we ook problemen met de ontlasting, het gaat moeizaam, de ontlasting ziet er soms dun of wat afgeplat uit. Prostaatklachten kunnen meestal goed behandeld worden.

Castratie is een mogelijkheid. Wil je dit echter liever niet dan kun je ook kiezen voor een chemische castratie via een implantaat onder de huid. Deze werkt een halfjaar of een jaar. Daarnaast is er de mogelijkheid de hond met medicijnen behandelen voor een vergrote prostaat. Met een tablettenkuur van een week, die elk halfjaar herhaald dient te worden, zijn de klachten goed onder controle te krijgen.

Een goedaardig vergrote prostaat is het meest voorkomende probleem. In een enkel geval kan er ook sprake zijn van iets ernstigers. Belangrijk dus om bij klachten een afspraak bij de dierenarts te maken.


 

Prostaatproblemen reu

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,4

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,4!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.