skip to Main Content

Prostaatproblemen reu

Lees hoe u de symptomen hiervan herkent

Oudere reuen, en dan met name de niet gecastreerde vanaf 6 jaar, kunnen last krijgen van prostaatproblemen. Lees hoe u de symptomen herkent.

Meestal gaat het om een vergrote prostaat. Deze vergroting is niet kwaadaardig maar kan wel vervelende problemen geven: de hond kan moeite hebben met plassen, eventueel zit er bloed bij de urine. En vaak zien we ook problemen met de ontlasting, het gaat moeizaam, de ontlasting ziet er soms dun of wat afgeplat uit. Prostaatklachten kunnen meestal goed behandeld worden.

Castratie is een mogelijkheid. Wilt u dit echter liever niet dan kunt u ook kiezen voor een chemische castratie via een implantaat onder de huid. Deze werkt een halfjaar of een jaar. Daarnaast is er de mogelijkheid de hond met medicijnen behandelen voor een vergrote prostaat. Met een tablettenkuur van een week, die elk halfjaar herhaald dient te worden, zijn de klachten goed onder controle te krijgen.

Een goedaardig vergrote prostaat is het meest voorkomende probleem. In een enkel geval kan er ook sprake zijn van iets ernstigers. Belangrijk dus om bij klachten een afspraak bij de dierenarts te maken.


 

Prostaatproblemen reu
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8,4

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8,4!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan