skip to Main Content

Praatjesmakers

Is uw papegaai ook zo’n kletskous?

Pratende papegaaien, wie kent het niet? Het praten bij papegaaien is bij de meeste papegaaien soorten het nabootsen van geluiden. Dit is vaak beperkt tot hooguit een tiental woorden. Roodstaartpapegaaien kunnen wel 700 woorden leren! Het praten van de papegaai is vaak een manier om aandacht te krijgen.

In het wild leven papegaaien in groepen van enkele tientallen vogels. Ze hebben vaak een gemeenschappelijk geluid waarmee ze elkaar kunnen roepen in het bos. Het praten van de papegaai in gevangenschap is vaak een manier om aandacht van zijn baasje te krijgen.

Wist u dat een papegaai geen stembanden heeft? Ze gebruiken de spieren in hun keel als ze praten.

Dierenadvies papegaai
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan