Overgevoelige hond

Herken de symptomen van allergie bij de hond

Overgevoeligheid of allergie komt bij veel honden voor en uit zich vooral in huidklachten of maagdarmklachten. Hoe herkent u  de problemen en hoe kun je ze voorkomen. 

Merk je dat je hond maagdarmklachten heeft? Dan is de oorzaak meestal overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen. Bij huidklachten kunnen er diverse oorzaken zijn, zoals vlooienallergie, allergie voor  voedingsstoffen of stoffen vanuit de omgeving (bijvoorbeeld graspollen, huisstofmijt, etc.).

Heeft je hond een huidallergie dan zal je vooral merken dat hij jeuk heeft! Misschien wel gek wordt van de jeuk zelfs. De hond gaat zich krabben en bijten, soms tot bloedens toe. Krijgt kale plekken, huidirritatie, korsten en wordt er niet mooier op. Bij deze klachten is het belangrijk snel een afspraak te maken bij de dierenarts. Deze kan onderzoeken welke oorzaak er achter zit. Dit kan wel enige tijd duren omdat er zoveel oorzaken mogelijk zijn.

Bij een huidallergie doen de oren vaak mee. De oren zijn ontstoken en ook na behandeling komen de klachten snel terug. Verder is de huid vooral aangetast in de oksels en liezen, aan de poten/voetjes en aan de kop. Met ontstekingsremmende medicijnen zijn de jeukklachten te onderdrukken. Is de oorzaak van de jeuk bekend dan kan deze behandeld worden. In een aantal gevallen zal levenslang behandeld moeten worden. Een speciale voeding voor de huid kan de behandeling ondersteunen, deze maakt de huidbarriére sterker.

 

Overgevoelige hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.