skip to Main Content

Overgevoelige hond

Herken de symptomen van allergie bij de hond

Overgevoeligheid of allergie komt bij veel honden voor en uit zich vooral in huidklachten of maagdarmklachten. Hoe herkent u  de problemen en hoe kunt u ze voorkomen. 

Merkt u dat uw hond maagdarmklachten heeft? Dan is de oorzaak meestal overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen. Bij huidklachten kunnen er diverse oorzaken zijn, zoals vlooienallergie, allergie voor  voedingsstoffen of stoffen vanuit de omgeving (bijvoorbeeld graspollen, huisstofmijt, etc.).

Heeft uw hond een huidallergie dan zult u vooral merken dat hij jeuk heeft! Misschien wel gek wordt van de jeuk zelfs. De hond gaat zich krabben en bijten, soms tot bloedens toe. Krijgt kale plekken, huidirritatie, korsten en wordt er niet mooier op. Bij deze klachten is het belangrijk snel een afspraak te maken bij de dierenarts. Deze kan onderzoeken welke oorzaak er achter zit. Dit kan wel enige tijd duren omdat er zoveel oorzaken mogelijk zijn.

Bij een huidallergie doen de oren vaak mee. De oren zijn ontstoken en ook na behandeling komen de klachten snel terug. Verder is de huid vooral aangetast in de oksels en liezen, aan de poten/voetjes en aan de kop. Met ontstekingsremmende medicijnen zijn de jeukklachten te onderdrukken. Is de oorzaak van de jeuk bekend dan kan deze behandeld worden. In een aantal gevallen zal levenslang behandeld moeten worden. Een speciale voeding voor de huid kan de behandeling ondersteunen, deze maakt de huidbarriére sterker.

 

Overgevoelige hond

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan