Pas op – giftig voor papegaai en parkiet

Zet de papgaai-achtige niet in de keuken!

Vaak sta je er niet zo snel bij stil, maar bepaalde voedingsmiddelen die voor onszelf heel gewoon zijn, zijn giftig voor papegaaien en parkieten. Geef dus niet zomaar alles aan je papegaai. Daarnaast zijn deze vogels heel gevoelig voor verbrandingsproducten als teflon pannen en braadproducten.

Giftige voedingsmiddelen voor papegaai-achtigen zijn:

  • Avocado
  • Chocolade
  • gedroogd fruit dat is behandeld met zwavel (op het etiket vermeld als sulfiet, zwaveloxide of E220 tot E228)
  • pitten van perziken, kersen, pruimen en appel.

Andere giftige producten:  verbrandingsproducten

Ook tijdens het koken in huis kunnen giftige verbrandingsproducten ontstaan. Zo kunnen vogels overlijden door  te hoog verhitte braadvetten als boter en oliën. Zelfs al na een kwartiertje. Symptomen zijn: de vogel wordt slaperig en krijgt het benauwd. Soms krijgt hij ook evenwichtsstoornissen.

Daarnaast zijn vogels (zangvogels en parkieten) heel gevoelig voor te sterk verhitte teflonpannen (denk aan koekenpannen, gourmetstel, taartvormen).

Het beste kun je je papegaai dus niet in de keuken zetten. En mocht je echt geen andere ruimte beschikbaar hebben in huis, zet je papegaai dan zeker niet te dicht bij het fornuis  en zorg voor een goede ventilatie. Ga je een avondje gezellig gourmetten? Vergeet dan niet je papegaai even in een andere ruimte te zetten.

Pas op: giftig voor papegaai en parkiet

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.