Oormijt of oorontsteking bij de kat

Herken oorproblemen bij jouw kat

Heeft jouw kat last van zijn oren? Ga er niet te snel vanuit dat je kat oormijt heeft. Het kan ook een oorontsteking zijn.

Oormijt is de meest bekende ooraandoening bij katten. Ga er alleen niet te snel van uit dat de kat last van oormijt heeft. Oormijt komt vooral voor bij jonge katten en dieren met een lage weerstand en het betreft meestal beide oren.

Oormijten zelf zijn met het blote oog meestal niet zichtbaar. Vaak is er sprake van donkere korrelige viezigheid in de oren. De dierenarts kan met een otoscoop vaststellen of er sprake is van oormijt.

Naast oormijt, komt oorontsteking vaak voor bij katten. Het kan dan gaan om een ontsteking in één oor of in beide oren. Er is meestal sprake van een ontsteking in de uitwendige gehoorgang (otitis externa). Katten ondervinden hier ongemak van. Ze houden het betreffende oor wat plat, proberen eraan te krabben. Soms is het oor ook rood, stinkt en voelt warm aan.

Belangrijk bij oorproblemen is om jouw kat door de dierenarts te laten nakijken. Deze kan met de otoscoop zien of er iets raars in het oor zit of alleen oorsmeer. Ook controleert de dierenarts of het trommelvlies intact is. Zodat de oren veilig met zalf behandeld kunnen worden.

Denk je dat jouw kat oorontsteking heeft? Dan kan de dierenarts met een wattenstaaf een beetje oorsmeer uit het oor halen om te onderzoeken om welke bacterie of gist het gaat. Zo kan jouw kat heel doelgericht en effectief behandeld worden.

Oormijt of oorontsteking bij de kat

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en jouw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.