skip to Main Content

Ook gezonde katten kunnen ziek worden

Veelvoorkomende aandoeningen bij de kat

De meeste eigenaren van een kitten denken vaak niet aan de gezondheidsrisico’s die de kitten nu en op latere leeftijd loopt. Toch is het belangrijk dat u ervan op de hoogte bent. Lees wat veelvoorkomende aandoeningen bij katten zijn.

Als u zo’n schattige kitten ziet, denkt u vaak niet aan de aandoeningen die zo’n jong katje op latere leeftijd kan krijgen. Daarom is het erg verstandig dat u uw kitten al verzekerd heeft. Dat scheelt een hoop zorgen voor later!

Petplan is al  40 jaar gespecialiseerd in het verzekeren van huisdieren. In al die jaren hebben we heel wat ervaring opgedaan met katten. We weten welke gezondheidsproblemen bij katten veelvuldig voorkomen. Sommige aandoeningen kunnen al vroeg ontstaan en vaak is een langdurige behandeling nodig.

Ongeveer 90% van alle declaraties die we uitkeren, hebben betrekking op onderstaande aandoeningen. Misschien beseft u het niet, maar deze aandoeningen komen veelvuldig voor met als gevolg dat de rekeningen van de dierenarts een grote kostenpost voor u kunnen worden.

Veelvoorkomende aandoeningen bij katten die een lange behandeltijd vergen zijn o.a.

Hormonen
Katten zijn gevoelig voor ziektes als diabetes en schildklieraandoeningen die vaak een levenslange behandeling vergen.

Hart
Katten kunnen lijden aan een hartaandoening die een levenslange behandeling met medicijnen met zich mee brengt.

Ademhalingsproblemen
Katten kunnen last krijgen van ademhalingsproblemen als niesziekte en kattenastma. Aandoeningen die niet te genezen zijn, maar die wel met een behandeling de rest van zijn leven onder controle kunnen worden gehouden.

Blaas
Katten zijn gevoelig voor nier- en blaasproblemen. Dit vergt non-stop zorg.

Maag- en darmproblemen
Infecties en ziektes kunnen de maag en darmen van de kat aantasten, waardoor de kat last krijgt van braken en/of diarree en gewichtsverlies.

Veelvoorkomende aandoeningen katten
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan