Ook gezonde katten kunnen ziek worden

Veelvoorkomende aandoeningen bij de kat

De meeste eigenaren van een kitten denken vaak niet aan de gezondheidsrisico’s die de kitten nu en op latere leeftijd loopt. Toch is het belangrijk dat je ervan op de hoogte bent. Lees wat veelvoorkomende aandoeningen bij katten zijn.

Als je zo’n schattige kitten ziet, denk je vaak niet aan de aandoeningen die zo’n jong katje op latere leeftijd kan krijgen. Daarom is het erg verstandig dat je je kitten al verzekerd heeft. Dat scheelt een hoop zorgen voor later!

Petplan is al  40 jaar gespecialiseerd in het verzekeren van huisdieren. In al die jaren hebben we heel wat ervaring opgedaan met katten. We weten welke gezondheidsproblemen bij katten veelvuldig voorkomen. Sommige aandoeningen kunnen al vroeg ontstaan en vaak is een langdurige behandeling nodig.

Ongeveer 90% van alle declaraties die we uitkeren, hebben betrekking op onderstaande aandoeningen. Misschien besef je het niet, maar deze aandoeningen komen veelvuldig voor met als gevolg dat de rekeningen van de dierenarts een grote kostenpost voor jou kunnen worden.

Veelvoorkomende aandoeningen bij katten die een lange behandeltijd vergen zijn o.a.

Hormonen
Katten zijn gevoelig voor ziektes als diabetes en schildklieraandoeningen die vaak een levenslange behandeling vergen.

Hart
Katten kunnen lijden aan een hartaandoening die een levenslange behandeling met medicijnen met zich mee brengt.

Ademhalingsproblemen
Katten kunnen last krijgen van ademhalingsproblemen als niesziekte en kattenastma. Aandoeningen die niet te genezen zijn, maar die wel met een behandeling de rest van zijn leven onder controle kunnen worden gehouden.

Blaas
Katten zijn gevoelig voor nier- en blaasproblemen. Dit vergt non-stop zorg.

Maag- en darmproblemen
Infecties en ziektes kunnen de maag en darmen van de kat aantasten, waardoor de kat last krijgt van braken en/of diarree en gewichtsverlies.

Veelvoorkomende aandoeningen katten

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.