skip to Main Content

Ook gezonde honden kunnen ziek worden

Wees voorbereid op gezondheidsrisico’s die honden lopen

Petplan is wereldwijd nummer één in huisdieren verzekeren. De afgelopen 40 jaar hebben we heel wat ervaring opgedaan met honden. Zo weten we dat jaarlijks 1 op de 3 huisdieren bij de dierenarts komt voor een onvoorziene behandeling. En weten we welke gezondheidsproblemen bij honden veelvuldig voorkomen. Sommige aandoeningen kunnen al vroeg ontstaan en vaak is een langdurige behandeling nodig.

Ongeveer 90% van alle declaraties die we uitkeren hebben betrekking op onderstaande aandoeningen. Misschien beseft u het niet, maar deze aandoeningen komen veelvuldig voor, waardoor de rekeningen van de dierenarts een grote kostenpost voor u kunnen worden.

Als u uw hond verzekert nu deze nog gezond is, bent u verzekerd van een levenslange dekking van deze aandoeningen en worden er geen uitsluitingsclausules opgenomen.

*heeft een hond eenmaal bepaalde aandoeningen, dan zullen de meeste huisdierenverzekeringen deze aandoeningen uitsluiten. Overstappen naar een ander maatschappij heeft dan geen zin.

——

Veelvoorkomende aandoeningen die een lange behandeltijd vergen

Knobbels en bobbels – Infecties, cystes en tumoren kunnen bultjes onder de huid veroorzaken. De behandeling is afhankelijk van de aard van de bobbel.

Hart – Honden ontwikkelen vaak een hartaandoening die een levenslange behandeling met medicijnen met zich mee brengt.

Huid – Vaak veroorzaken parasieten, schimmelinfecties en allergieën huidproblemen die een langdurige behandeling vergen.

Gewrichten – Artritis komt bij honden van alle leeftijden voor. Het proces kan vertraagd worden door middel van een levenslange behandeling.

Maag- en darmproblemen – Alle honden kunnen last krijgen van een darmontsteking of verstopping. Dit kan braken en/of diarree veroorzaken. Vaak herstellen honden volledig na adequate behandeling.

Ook gezonde honden kunnen ziek worden
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan