skip to Main Content

Nagelsknippen bij de hond

Lees hoe u de nagels van uw hond goed kunt verzorgen

Wanneer zijn de nagels van uw hond te lang? En wanneer moeten ze geknipt worden en hoe? 

Normaal gesproken heeft een hond aan elke voorpoot 5 teentjes en nagels, aan elke achterpoot 4. Sommige rassen kunnen een extra teentje aan de achterpoten hebben, de zogeheten wolfsklauwtjes. Deze zitten wat hoger en aan de binnenkant.

Wanneer zijn nagels nu te lang en moeten ze geknipt worden? Als richtlijn kunt u gebruiken: als de hond staat mogen de nagels de grond net of net niet raken. Bij honden die veel rennen en buiten zijn zal dit niet of nauwelijks nodig zijn, die slijten zelf hun nagels wel af.

Nagels knippen kunt u het beste doen met een speciale honden nageltang. Met één hand houdt u het betreffende voetje en teentje stabiel en met de andere knipt u de nagel. Let op dat u niet in het leven knipt maar hier 2-3mm vanaf blijft. Het leven is bij lichte nagels goed te zien als roze door de nagel heen, bij zwarte nagels is het lastiger en een kwestie van voorzichtig uitproberen. Eventueel kan de dierenarts of assistente het voor u doen.

Naarmate een hond ouder wordt groeit, met de nagels, ook het leven onder de nagels verder door en is het niet altijd mogelijk om de nagels nog kort te knippen.

Duimnagels (binnenkant voorpoot) en eventuele wolfsklauwtjes raken de grond niet en zullen dus niet vanzelf afslijten. Deze nagels kunnen helemaal rond gaan groeien en dan groeien ze het zooltje in. Dit geeft uiteraard pijn en ontsteking, dus check deze nagels geregeld en knip ze zo nodig.


 

Nagels knippen van de hond?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan