skip to Main Content

Moet ik mijn papegaai laten vaccineren?

Hoe houdt u uw papegaai gezond?

Ook al heersen er besmettelijke ziektes, in Nederland zijn geen vaccinaties beschikbaar voor vogels. Lees hoe u uw papegaai toch kunt beschermen.

Om uw papegaai te beschermen tegen schimmels, bacteriën, parasieten of virussen, is het verstandig om uw vogel regelmatig te laten onderzoeken. De dierenarts kan door middel van (bloed)onderzoek of een uitstrijkje bepaalde symptomen en ziektes herkennen.

Heeft u net een papegaai gekocht? Dan kunt u het beste na een week even bij uw dierenarts langsgaan voor een aankoopkeuring. De dierenarts onderzoekt uw papegaai dan en neemt bloed en een cloaca swab (uitstrijkje) af. Zo kan hij of zij onderzoeken of uw papegaai een ziekte onder de leden heeft als chlamydia, snavel- en vederrot of polyoma.

Moet ik mijn papegaai laten vaccineren?

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan