skip to Main Content

Maagdarmproblemen kat

Lees wanneer u aan de bel moet trekken.

Veel katten hebben wel eens maag-darmklachten. Deze uiten zich vooral in braken en/of diarree. Lees wanneer u deze maag-darmproblemen bij de kat ‘even kunt aankijken’ en wanneer u beslist naar de dierenarts moet gaan.

Deze maag-darmklachten uiten zich vooral in braken en/of diarree. Mogelijk heeft de kat een virus opgelopen en voelt zich algeheel niet lekker. Braken en diarree zijn symptomen van een onderliggende oorzaak. De klachten kunnen variëren van heel mild tot heel ernstig en de oorzaak is meestal niet meteen te achterhalen. Wanneer kunt u het ‘even aankijken’ en wanneer is een bezoekje aan de dierenarts verstandig?

Heeft een kat alleen diarree en is hij verder goed fit? Bij een gezonde volwassen kat kunt u het even aankijken. Vraag u wel af wanneer de kat voor het laatst ontwormd is (advies is 4x per jaar). Is er een voerverandering geweest of heeft de kat iets bijzonders binnengekregen? Geef de kat enkele dagen een licht verteerbaar dieet in kleine porties (verkrijgbaar bij de dierenarts). Knapt hij binnen 2 dagen niet op en/of komen en meer klachten? Maak dan een afspraak bij de dierenarts.

Braken kan een simpele oorzaak hebben zoals haarballen. Is uw kat erg aan het verharen, dan slikt hij tijdens het wassen veel haren door. Deze vormen een ‘bal’ in de maag en gaan irriteren. Haarbalpasta kan hier snel een oplossing bieden.

U kunt het beste wel contact met uw dierenarts opnemen in de volgende gevallen:

  • Zowel braken als diarree. Uw kat verliest veel vocht en voedingsstoffen en zal snel in conditie achteruitgaan.
  • Naast de maag-darmklachten niet fit zijn. Niet willen eten, in een hoekje blijven zitten. Ook het uitblijven van ontlasting kan verdacht zijn en wijzen op een verstopping.
  • Als het om een jong of een oud dier gaat. Deze dieren hebben minder weerstand.
  • Als een kat probeert te braken, veel kokhalst, maar er komt niets.
Au…..mijn buik!
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan