Liever geen vakantie met de kat

Of wel? Wat doet je met de kat als je weggaat?

Katten houden niet zo van een nieuwe omgeving. Waar laat je je kat als jezelf op vakantie gaat?

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Waarschijnlijk gaat de kat in veel van de gevallen niet mee. Katten zijn niet de ideale dieren om overal mee naar toe te nemen. Ze zijn gehecht aan hun vaste stekje en vertrouwde omgeving. Uitzonderingen daargelaten, want er zijn ook katten die het gewend zijn regelmatig op reis te gaan met hun baasje.

Lekker thuisblijven is voor veel katten ook een goede optie. Liefst wel met een vertrouwde oppas die de katten kent en minstens één keer per dag even langs gaat om alles te controleren. Ook hondenuitlaatservices hebben vaak als nevenactiviteit het verzorgen van katten aan huis. Er zijn speciale voerautomaten verkrijgbaar die op geregelde tijden een portie voer vrijgeven. Ideaal voor katten die alles wat er staat in één keer opschrokken.

Heb je geen oppas of heeft je kat wat meer zorg nodig vanwege bijvoorbeeld een  aandoening, dan is een dierenpension een goede optie. De kat krijgt meer aandacht en er wordt voor gezorgd dat hij medicijnen en voeding goed binnenkrijgt. Ook bij dierenartsen is soms  opvang mogelijk tijdens vakantie. Een goed idee als je kat intensieve medische zorg nodig heeft.

 

Kat vakantie

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.