skip to Main Content

Lichaamstaal van de kat

Wat zegt de lichaamshouding over de gemoedstoestand van de kat?

Katten communiceren vooral door hun lichaamstaal. Hun houding vertelt veel over hun gemoedstoestand. Lees wat de verschillende houdingen zeggen.

Geuren zijn heel belangrijk in en rond het leefgebied van de kat. Denk aan krabsporen, kopjes geven, urine (sproeien). Op het moment echter dat de kat iemand tegenkomt, het zij een andere kat, hond,  mens of ding, dan vertelt de houding van de kat al veel over de gemoedstoestand. In deze afbeelding zijn zo een aantal typische houdingen te zien die u misschien kunt herkennen bij uw kat.

lichaamstaal kat

Een kat die bang is zal voorzichtig en laag bij de grond bewegen, terwijl een kat die boos is een hoge rug opzet en zichzelf groot maakt. Een kat die voor het eerst in aanraking komt met iets nieuws in huis, bijvoorbeeld een draaiende ventilator, zal hier heel omzichtig en laag bij de grond op af gaan. Van elk plotselinge beweging zal hij schrikken en ‘bevriezen’. Katten hebben echt tijd en ruimte nodig om aan nieuwe dingen te wennen.

Dat geldt ook voor nieuwe dieren of mensen in huis. Geef katten de gelegenheid in hun eigen tempo kennis te maken met nieuwe huisgenoten of met visite. Dwing de kat niet tot contact, dit geeft angst en als de kat dan niet kan vluchten zal krabben of bijten het gevolg zijn. Door de lichaamstaal van uw eigen kat te leren herkennen, kunt u eventuele problemen ook beter aan zien komen.

Lichaamstaal van de kat
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan