skip to Main Content

Langharige vacht pup verzorgen

Een pup met een langharige vacht heeft intensieve verzorging nodig

Heeft uw een pup met een langharige vacht? Verzorg hem dan goed. Dit is niet alleen goed voor de vacht, maar ook voor het contact tussen u en uw puppy. Lees de tips.

Kam dagelijks de langharige vacht van uw pup
Heeft u een pup met een (half-)langharige vacht, dan is een intensieve verzorging nodig. U kunt de vacht van uw pup het beste iedere dag even doorkammen. Zo houdt u de vacht vrij van klitten en went uw pup aan de dagelijkse routine. Bovendien is zo’n verzorgmoment heel goed om een band met uw dier op te bouwen.

Naar de trimsalon
(Half-)langharige rassen zullen ook af en toe naar de trimmer moeten om de vacht echt mooi te houden. Hoe vaak dit nodig is verschilt per ras. Laat u hierover adviseren door een gediplomeerde trimmer. Het is goed om op jonge leeftijd al een eerste afspraak te plannen. Voor de pup is het echt even wennen om bij de trimmer op tafel te staan. Dus wacht hier niet mee tot de hond volwassen is.

De trimmer zal afhankelijk van het ras de vacht uitdunnen, bijknippen, scheren of plukken. Ook uit de oren wordt overtollig haar geplukt. De nagels kunnen worden bijgeknipt en eventueel wordt de hond gewassen en geföhnd. Een hele belevenis voor uw pup de eerste keer!

Langharige vacht verzorgen
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan