Langharige vacht pup verzorgen

Een pup met een langharige vacht heeft intensieve verzorging nodig

Heeft uw een pup met een langharige vacht? Verzorg hem dan goed. Dit is niet alleen goed voor de vacht, maar ook voor het contact tussen u en uw puppy. Lees de tips.

Kam dagelijks de langharige vacht van uw pup
Heeft u een pup met een (half-)langharige vacht, dan is een intensieve verzorging nodig. U kunt de vacht van uw pup het beste iedere dag even doorkammen. Zo houdt u de vacht vrij van klitten en went uw pup aan de dagelijkse routine. Bovendien is zo’n verzorgmoment heel goed om een band met uw dier op te bouwen.

Naar de trimsalon
(Half-)langharige rassen zullen ook af en toe naar de trimmer moeten om de vacht echt mooi te houden. Hoe vaak dit nodig is verschilt per ras. Laat u hierover adviseren door een gediplomeerde trimmer. Het is goed om op jonge leeftijd al een eerste afspraak te plannen. Voor de pup is het echt even wennen om bij de trimmer op tafel te staan. Dus wacht hier niet mee tot de hond volwassen is.

De trimmer zal afhankelijk van het ras de vacht uitdunnen, bijknippen, scheren of plukken. Ook uit de oren wordt overtollig haar geplukt. De nagels kunnen worden bijgeknipt en eventueel wordt de hond gewassen en geföhnd. Een hele belevenis voor uw pup de eerste keer!

Langharige vacht verzorgen
Uw Petplan team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.