skip to Main Content

Koude pootjes

Bescherm uw huisdier tegen de kou

Het is koud buiten. Muts op, handschoenen aan en een lekkere warme sjaal om. Voor uw huisdier is de kou niet altijd prettig.

Door de warmte in huis krijgen veel honden geen dikke wintervacht meer. Het is daarom verstandig om honden met een dunne vacht en/of zwakkere honden goed aan te kleden als ze naar buiten gaan. Ook katten en konijnen hebben wat extra aandacht nodig in de winter

Katten kunnen in de winter gewoon van binnen naar buiten als ze dat gewend zijn. Het is wel belangrijk dat ze naar binnen kunnen als ze dat willen. Zorg ervoor dat ze door een kattenluikje binnen kunnen komen. Liever geen kattenluikje in huis? Wanneer de schuur niet te koud is dan kunt het kattenluikje ook in de schuurdeur maken.

Konijnen krijgen buiten vaak een dikke vacht. Zorg ervoor dat er geen sneeuw en regen in het hok kan komen door te zorgen voor extra beschutting van het hok. Let ook goed op dat het drinkwater niet bevroren is. Controleer en ververs dit regelmatig. Zorg er ook voor dat ze zich warm kunnen houden met voldoende stro en hooi. Konijnen zijn gezelschapsdieren en horen daarom altijd minimaal met z’n tweeën te zijn. Zo kunnen ze elkaar ook lekker warm houden!

Hond koud
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan