skip to Main Content

Konijn kan niet braken

Een konijn heeft een bijzonder spijsverteringsstelsel

Konijnen kunnen niet braken. In tegenstelling tot honden, katten en mensen, kan een konijn nooit braken. Dit wordt veroorzaakt door de bouw van het spijsverteringsstelsel. Het voedsel kan door de spieren van de slokdarm maar in één richting bewegen. Dit is naar de maag toe.

Het risico op verstopping van de darmen door haarballen is hierdoor hoger dan bij de kat. Een konijn mag nooit vasten voor een operatie. Het risico op braken is er namelijk niet en een konijn moet 24 uur per dag eten tot zijn beschikking hebben, zodat de darmen goed blijven werken. Adviseert de dierenarts toch om het konijn voor een operatie niet te laten eten? Zoek dan een dierenarts met verstand van konijnen.

Dierenadvies konijn
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan