Kleine hondjes worden groot, of toch niet?

Is je pup al volgroeid?

Je pup is inmiddels alweer één jaar oud en uitgegroeid tot een mooie hond. Betekent dit dat je pup al volgroeid is? En worden kleine hondjes altijd groot?

Je pup is inmiddels alweer één jaar oud en uitgegroeid tot een mooie hond. Maar het ene ras is het andere niet en zo zijn niet alle rassen op dezelfde leeftijd volgroeid. Kleine rassen (tot 10kg) zijn vaak al volgroeid op de leeftijd van 6-8 maanden. Grote rassen (denk aan Labrador, Herder) groeien langer door en reuzenrassen (Duitse Dog, Sint Bernard) blijven in de groei tot ze 1,5 a 2 jaar oud zijn. Dan zijn ze ook zo’n 70-80kg.

Daartegenover staat dat de kleine rassen gemiddeld veel ouder worden dan de reuzenrassen. In onderstaand overzichtje zijn de verschillen goed te zien.

Knipsel

Omdat de levensfases  (pup, volwassen, senior) zo variëren tussen de verschillende rassen, is het belangrijk om voor je eigen hond te bepalen in welke categorie deze zit. Zo kun je de voeding optimaal aanpassen op de levensfase van je hond. De dierenarts (assistente) kan je goed adviseren wanneer je het beste kunt overstappen van pupvoeding naar adultvoeding.

Kleine hondjes worden groot, of toch niet?

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.