skip to Main Content

Kleine hondjes worden groot, of toch niet?

Is uw pup al volgroeid?

Uw pup is inmiddels alweer één jaar oud en uitgegroeid tot een mooie hond. Betekent dit dat uw pup al volgroeid is? En worden kleine hondjes altijd groot?

Uw pup is inmiddels alweer één jaar oud en uitgegroeid tot een mooie hond. Maar het ene ras is het andere niet en zo zijn niet alle rassen op dezelfde leeftijd volgroeid. Kleine rassen (tot 10kg) zijn vaak al volgroeid op de leeftijd van 6-8 maanden. Grote rassen (denk aan Labrador, Herder) groeien langer door en reuzenrassen (Duitse Dog, Sint Bernard) blijven in de groei tot ze 1,5 a 2 jaar oud zijn. Dan zijn ze ook zo’n 70-80kg.

Daartegenover staat dat de kleine rassen gemiddeld veel ouder worden dan de reuzenrassen. In onderstaand overzichtje zijn de verschillen goed te zien.

Knipsel

Omdat de levensfases  (pup, volwassen, senior) zo variëren tussen de verschillende rassen, is het belangrijk om voor uw eigen hond te bepalen in welke categorie deze zit. Zo kunt u de voeding optimaal aanpassen op de levensfase van uw hond. De dierenarts (assistente) kan u goed adviseren wanneer u het beste kunt overstappen van pupvoeding naar adultvoeding.

Kleine hondjes worden groot, of toch niet?
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan