skip to Main Content

Kittenspelletjes

Lees hoe u uw kitten kunt vermaken

Voor katten die niet buiten komen, is het spelen met u of met speeltjes erg belangrijk. Hun territorium is niet groot en ze krijgen geen kans om op jacht te gaan. Uw kitten kan zichzelf goed vermaken als u druk of niet thuis bent. Vooral met onderstaande kittenspelletjes:

Speelgoed – Speeltjes hoeven niet duur te zijn. Zorg wel voor stevige speeltjes om het gevaar van kapotbijten en inslikken te voorkomen.

Het klimrek – Katten zijn gek op klimmen, verstoppen en springen. Creëer bijvoorbeeld loopbruggen tussen stevig geplaatste kasten of maak/koop een speeltoestel met meerdere niveaus.

Ping-pong – Pingpongballen zijn licht en makkelijk om mee te spelen en fijn om achterna te zitten. Let er wel op dat de kat de bal niet stukbijt. Inslikkingsgevaar! Indien de bal vaak sneuvelt, zorg dan voor steviger speelmateriaal.

Jagen naar voedsel – Verstop traktaties of kleine stukjes droogvoer in of rondom het huis. Voorkom het geven van teveel voedsel, door naast de traktaties de dagelijkse portie iets kleiner te maken. Let erop dat u de traktaties niet verstopt op gevaarlijke plekken, zoals naast de (hete) waterkoker. Verstop ze ook niet in plantenbakken, anders gaat uw kitten graven.

Activity ball – Plaats droogvoer of versnaperingen in een speciaal daarvoor ontworpen ballen met gaten. De verrassing komt uit de bal, zodra uw kitten ermee gaat spelen.

Krabpaal – een krabpaal kan voorkomen dat uw kat zijn nagels in de meubels zet. Alhoewel het geen garantie is! Een krabpaal kunt u kant en klaar kopen, maar u kunt er ook eentje zelf maken van hout met dik tapijt en touw.

Kartonnen doos – Een simpel en goedkoop alternatief speelobject is een kartonnen doos. Katten zijn gek op verstoppen!

Kittenspelletjes
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan