Kittenspelletjes

Lees hoe je je kitten kunt vermaken

Voor katten die niet buiten komen, is het spelen met jou of met speeltjes erg belangrijk. Hun territorium is niet groot en ze krijgen geen kans om op jacht te gaan. Je kitten kan zichzelf goed vermaken als je druk of niet thuis bent. Vooral met onderstaande kittenspelletjes:

Speelgoed – Speeltjes hoeven niet duur te zijn. Zorg wel voor stevige speeltjes om het gevaar van kapotbijten en inslikken te voorkomen.

Het klimrek – Katten zijn gek op klimmen, verstoppen en springen. Creëer bijvoorbeeld loopbruggen tussen stevig geplaatste kasten of maak/koop een speeltoestel met meerdere niveaus.

Ping-pong – Pingpongballen zijn licht en makkelijk om mee te spelen en fijn om achterna te zitten. Let er wel op dat de kat de bal niet stukbijt. Inslikkingsgevaar! Indien de bal vaak sneuvelt, zorg dan voor steviger speelmateriaal.

Jagen naar voedsel – Verstop traktaties of kleine stukjes droogvoer in of rondom het huis. Voorkom het geven van teveel voedsel, door naast de traktaties de dagelijkse portie iets kleiner te maken. Let erop dat je de traktaties niet verstopt op gevaarlijke plekken, zoals naast de (hete) waterkoker. Verstop ze ook niet in plantenbakken, anders gaat je kitten graven.

Activity ball – Plaats droogvoer of versnaperingen in een speciaal daarvoor ontworpen ballen met gaten. De verrassing komt uit de bal, zodra je kitten ermee gaat spelen.

Krabpaal – een krabpaal kan voorkomen dat je kat zijn nagels in de meubels zet. Alhoewel het geen garantie is! Een krabpaal kun je kant en klaar kopen, maar je kan er ook eentje zelf maken van hout met dik tapijt en touw.

Kartonnen doos – Een simpel en goedkoop alternatief speelobject is een kartonnen doos. Katten zijn gek op verstoppen!

Kittenspelletjes

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.