skip to Main Content

Kitten – de eerste keer naar buiten

Waar moet u op letten als uw kitten voor het eerst naar buiten gaat?

Wacht met de eerste trip naar buiten totdat uw kitten 6 maanden is. Ze zijn dan gevaccineerd en lopen minder kans op ziektes. Vaak laten eigenaren hun kitten ook castreren of steriliseren voordat ze naar buiten mogen.

Laat uw kat altijd langzaam wennen aan het buiten zijn. Neem de kitten bijvoorbeeld eerst in uw armen mee voor een kennismaking.

Nadelen buiten zijn

Een kitten loopt buiten meer gevaar dan binnen. Alhoewel er binnen ook genoeg gevaren zijn voor de kitten: staart tussen de deur, vazen en bloempotten die omvallen. Een buitenkat loopt weer meer gevaar op ziektes. Vaccinatie is dus zeker geen overbodige luxe! Ook komt de buitenkat in aanraking met vlooien, wormen, teken, etc. Het is belangrijk dat u zich strikt houdt aan de richtlijnen omtrent ontvlooien, ontwormen, tekenbestrijding.

Ook kan een kitten verdwalen. Een halsbandje zorgt voor herkenning, maar het is verstandig om uw kat in ieder geval te laten chippen.

Tips voor de buitenkat

  • Een tip is om uw kitten ’s nachts binnen te houden. Vaak is dit hét moment voor vechtpartijen en ongelukken.
  • Ook gaan niet-gecastreerde katers vaak op zoek naar krolse poezen. Hierdoor is de kans op vechtpartijen, verdwalen en opsluiting in een vreemd huis of schuur groot.
  • Laat uw kitten er aan wennen om tegen etenstijd weer naar binnen te komen. Wat goed werkt is rammelen met het etensbakje en de naam van uw kitten te noemen. Vul de bak zodra uw kitten binnenkomt. Deze zal binnenkomen als iets fijns ervaren, omdat er een beloning wacht!
  • Laat een kattenluik installeren. En misschien is het verstandig om in een magnetisch kattenluik of een kattenluik die reageert op de chip te investeren als er meerdere katten in de buurt wonen. Het luikje gaat dan alleen open als uw kat binnenkomt (kokertje aan halsband of de chip).
  • Zorg voor een neon halsbandje, zodat de kat ook zichtbaar is in het donker.
  • Heeft u een vijver in de buurt van uw tuin? Zorg dan voor aflopende randen. Voor vijver en zwembad geldt: zorg voor een katveilige bedekking. Zo voorkomt u ongelukken.
  • houdt vuilnisbakken veilig gesloten en plaats geen losse afvalzakken met afval rondom de vuilnisbak. Katten kunnen gemakkelijk zakken openkrabben en van alles te pakken krijgen.
Kitten - de eerste keer naar buiten
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan