skip to Main Content

Kattenziekte

Hoe herkent u deze ziekte en hoe voorkomt u deze?

Kattenziekte is bij veel katteneigenaren niet erg bekend. Hoe herkent u deze ziekte en hoe kunt u deze ziekte vermijden? 

Voor de meeste katteneigenaren is kattenziekte wat onbekender dan niesziekte. Toch zijn er de afgelopen jaren ook in Nederland een aantal uitbraken van kattenziekte geweest. Deze ziekte krijgt een kans in gebieden waar veel katten voorkomen die niet ingeënt zijn.

Kattenziekte wordt veroorzaakt door het panleukopenie virus. Dit is een zeer besmettelijk virus, verwant aan het parvovirus. Het wordt onder andere overgebracht door speeksel, braaksel en ontlasting. Het virus blijft lang aanwezig in de omgeving. Dus ook door indirect contact via voerbakjes, schoenen, kleding kan het overgebracht worden. Ook vlooien kunnen dit virus overbrengen.

De symptomen van kattenziekte beginnen met algemene klachten als sloomheid,  koorts en braken. De ziekte kan een snel verloop hebben en sommige katten overleven deze eerste fase al niet. Na enkele dagen zal de kat ook diarree krijgen, buikpijn, niet meer eten en drinken. Helaas overleven de meeste katten het niet, ondanks intensieve medische zorg.

Neem geen risico en laat uw kat vaccineren tegen kattenziekte. Deze vaccinatie wordt gegeven op de leeftijd van 9 en 12 weken, op 1-jarige leeftijd en daarna eens per 3 jaar.

Kattenziekte

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan