Kattenspeeltjes

Wat vindt je kat nou echt leuk?

Kattenspeeltjes. De keuze is reuze. Maar welke speeltjes zijn geschikt voor je kat? En wat vindt je kat nu echt leuk? 

Smaken verschillen natuurlijk, dat is bij mensen zo en bij katten ook. Ook maakt het een groot verschil of de kat zich alleen moet vermaken of dat zijn baasje mee doet. Probeer in ieder geval wat af te wisselen met speelgoed etc. Dat voorkomt verveling en daardoor ook stress.

Voor de binnenkat is het ideaal om een eigen kamer in te richten als kattenkamer. Maak er mogelijkheden om te klimmen en te springen. Een paar fijne hoge ligplekken vindt je kat ook prettig. Eventueel kun je van dozen of kratten een heel bouwwerk maken waar je kat zich uit kan leven. Verstop op verschillende plekken kleine beetjes voer en laat je kat zo ‘werken’ voor zijn eten.

Bij de kleine speeltjes zijn hengeltjes vaak geliefd. Maak ze eventueel ergens aan vast zodat het speelobject in de ruimte hangt. Ook kerstslingers of bollen wol vervelen niet gauw en zijn makkelijk om toe te passen. De beste speeltjes zijn voorwerpen die licht en beweeglijk zijn.

Een andere manier om je kat actief te krijgen is een activityball. Dit is een bal waarin je de brokjes kunt doen. Door ermee te spelen valt er geregeld wat uit en moet de kat dus echt wat voor zijn eten doen.

Kijk wel uit met kattenspeeltjes waar veel kleine stukjes stof of plastic op zitten die de kat eraf kan bijten. De kat kan zo stukjes speelgoed doorslikken en hier problemen mee krijgen. Dergelijke speeltjes kun je het best alleen onder toezicht geven. Of samen met de kat ermee spelen, dat is natuurlijk het allerleukst.

Kattenspeeltjes
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.