skip to Main Content

Kattenbak

Leer uw kitten om gebruik te maken van een kattenbak

Het is fijn als u uw kitten kunt leren om de kattenbak te gebruiken. Lees hoe u dit kunt aanpakken.

Schaf één of twee kattenbakken aan voor uw kitten. Een plastic kattenbak met hoge randen en een iets lagere instap is het best, zodat het grit niet over de hele vloer verspreid wordt. Een overdekte kattenbak vinden de meeste katten ook prima, echter een (klap)deurtje ervoor wordt niet altijd gewaardeerd, dus haal dat eventueel weg. Zet de kattenbak op een rustige plaats, waar de kat niet gestoord wordt en waar geen onverwachte geluiden zijn waar hij van schrikt. Zet de kattenbak ook op ruime afstand van voer- en waterbakje. Plaats een oude krant of een mat onder de kattenbak.

Heeft uw kitten al een ander plekje in huis gevonden om zijn/haar behoeften te doen? Zet dan de kattenbak tijdelijk op die plek en verschuif de plek beetje bij beetje naar de gewenste plek. Zet uw kitten ook na het slapen en na het eten bij de kattenbak. De meeste kittens zijn al bij de fokker bekend gemaakt met het fenomeen kattenbak, dus snappen ze snel wat de bedoeling is.

Als de kat naar buiten mag later, zal hij vanzelf ook vaker zijn behoefte buiten doen.  Laat wel altijd een schone kattenbak binnen staan, zodat de kat wel de mogelijkheid heeft om binnen zijn behoefte te doen. Een flinke regenbui kan namelijk al voor een flink dilemma zorgen bij een kat met hoge nood.

Kattenbak

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan