Kattenbak

Leer je kitten om gebruik te maken van een kattenbak

Het is fijn als je je kitten kunt leren om de kattenbak te gebruiken. Lees hoe je dit kunt aanpakken.

Schaf één of twee kattenbakken aan voor je kitten. Een plastic kattenbak met hoge randen en een iets lagere instap is het best, zodat het grit niet over de hele vloer verspreid wordt. Een overdekte kattenbak vinden de meeste katten ook prima, echter een (klap)deurtje ervoor wordt niet altijd gewaardeerd, dus haal dat eventueel weg. Zet de kattenbak op een rustige plaats, waar de kat niet gestoord wordt en waar geen onverwachte geluiden zijn waar hij van schrikt. Zet de kattenbak ook op ruime afstand van voer- en waterbakje. Plaats een oude krant of een mat onder de kattenbak.

Heeft je kitten al een ander plekje in huis gevonden om zijn/haar behoeften te doen? Zet dan de kattenbak tijdelijk op die plek en verschuif de plek beetje bij beetje naar de gewenste plek. Zet je kitten ook na het slapen en na het eten bij de kattenbak. De meeste kittens zijn al bij de fokker bekend gemaakt met het fenomeen kattenbak, dus snappen ze snel wat de bedoeling is.

Als de kat naar buiten mag later, zal hij vanzelf ook vaker zijn behoefte buiten doen.  Laat wel altijd een schone kattenbak binnen staan, zodat de kat wel de mogelijkheid heeft om binnen zijn behoefte te doen. Een flinke regenbui kan namelijk al voor een flink dilemma zorgen bij een kat met hoge nood.

Kattenbak

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.