skip to Main Content

Katten willen plezier maken

Voor binnenkatten is spelen met u of met speetjes erg belangrijk. Lees meer.

Voor katten die niet buiten komen, is het spelen met u of met speeltjes erg belangrijk. Hun territorium is niet groot en ze krijgen geen kans om op jacht te gaan. Uw kitten kan zichzelf met speelgoed goed vermaken als u druk of niet thuis bent. 

Voor katten die niet buiten komen, is het spelen met u of met speeltjes erg belangrijk. Hun territorium is niet groot en ze krijgen geen kans om op jacht te gaan. Laat kittens niet met handen of voeten spelen, dit kan ontaarden in pijnlijke situaties als de kat ouder wordt.

Kittens spelen om vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben als volwassen kat. Daarom is het fijn als ze opgroeien in een omgeving waar ze kunnen klimmen, springen en sluipen. Door in huis een hoge krabpaal te plaatsen en te zorgen voor veel verstopplekjes en wisselend speelgoed geeft u uw kitten voldoende mogelijkheid om te spelen en voorkomt u verveling.

Ook met andere katten of dieren in huis spelen is belangrijk, het kitten leert zo om sociaal om te gaan met soortgenoten en andere huisdieren. Vaak is het voor een kat fijn als hij een speelkameraadje heeft, het mooist is twee kittens uit één nest. Ze kunnen dan met elkaar spelen als u niet thuis bent.

Volwassen katten spelen vooral om plezier te maken en energie kwijt te raken, maar niet elke kat is even enthousiast. Soms moeten ze even uitgedaagd worden met een hengeltje of bolletje wol, maar dan gaan ze ook helemaal los. Ook kittens kunnen volwassen katten in huis een beetje uitdagen om met ze te gaan spelen. Oudere katten kunnen zich ineens weer jaren jonger gaan gedragen hierdoor.

Let op: ook planten zijn erg aantrekkelijk voor kittens! Niet alleen spelen ze met de bladeren of graven ze de grond uit de pot. Ze kunnen ook op blad en stengels en bloemen gaan kauwen en eventueel plantendelen opeten. Niet alle planten zijn even onschuldig, sommige zijn echt giftig en zullen uw kitten ziek maken als hij ervan eet! Controleer het eventueel voor de planten die u in huis heeft staan. Berucht zijn lelies: deze zijn zo giftig dat uw kitten door ervan te eten acute nierbeschadiging kan oplopen en het misschien niet overleeft.

Kijk hier voor leuke kittenspelletjes

Katten willen graag plezier maken
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan