Katten willen plezier maken

Voor binnenkatten is spelen met jou of met speetjes erg belangrijk. Lees meer.

Voor katten die niet buiten komen, is het spelen met jou of met speeltjes erg belangrijk. Hun territorium is niet groot en ze krijgen geen kans om op jacht te gaan. Je kitten kan zichzelf met speelgoed goed vermaken als je druk of niet thuis bent. 

Voor katten die niet buiten komen, is het spelen met jou of met speeltjes erg belangrijk. Hun territorium is niet groot en ze krijgen geen kans om op jacht te gaan. Laat kittens niet met handen of voeten spelen, dit kan ontaarden in pijnlijke situaties als de kat ouder wordt.

Kittens spelen om vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben als volwassen kat. Daarom is het fijn als ze opgroeien in een omgeving waar ze kunnen klimmen, springen en sluipen. Door in huis een hoge krabpaal te plaatsen en te zorgen voor veel verstopplekjes en wisselend speelgoed geeft je je kitten voldoende mogelijkheid om te spelen en voorkom je verveling.

Ook met andere katten of dieren in huis spelen is belangrijk, het kitten leert zo om sociaal om te gaan met soortgenoten en andere huisdieren. Vaak is het voor een kat fijn als hij een speelkameraadje heeft, het mooist is twee kittens uit één nest. Ze kunnen dan met elkaar spelen als je niet thuis bent.

Volwassen katten spelen vooral om plezier te maken en energie kwijt te raken, maar niet elke kat is even enthousiast. Soms moeten ze even uitgedaagd worden met een hengeltje of bolletje wol, maar dan gaan ze ook helemaal los. Ook kittens kunnen volwassen katten in huis een beetje uitdagen om met ze te gaan spelen. Oudere katten kunnen zich ineens weer jaren jonger gaan gedragen hierdoor.

Let op: ook planten zijn erg aantrekkelijk voor kittens! Niet alleen spelen ze met de bladeren of graven ze de grond uit de pot. Ze kunnen ook op blad en stengels en bloemen gaan kauwen en eventueel plantendelen opeten. Niet alle planten zijn even onschuldig, sommige zijn echt giftig en zullen je kitten ziek maken als hij ervan eet! Controleer het eventueel voor de planten die je in huis heeft staan. Berucht zijn lelies: deze zijn zo giftig dat je kitten door ervan te eten acute nierbeschadiging kan oplopen en het misschien niet overleeft.

Kijk hier voor leuke kittenspelletjes

Katten willen graag plezier maken
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.