skip to Main Content

Kat vermist?

Is uw kat vermist? Lees wat u het beste kunt doen.

Ineens ontdekt u dat uw kitten vermist is. Blijf kalm, neem de onderstaande tips in acht en bedenk u dat katten vindingrijk en veerkrachtig en vinden vaak zelf hun weg terug vinden.

Wat kunt u doen als uw kitten vermist is?

  • Blijf vooral kalm als uw kitten vermist is. Deze kan gemakkelijk ergens verstopt in huis zijn. Kijk onder de kasten, bedden en achter de gordijnen. Of wellicht is hij verstopt in de schuur of garage. Vraag ook aan uw buren of zij ook hun huis en garage willen checken.
  • Neem contact op met de dierenambulance en informeer bij dierenartsen in de buurt. Het kan zijn dat uw kitten betrokken is geraakt bij een ongeval en naar de dierenarts is gebracht. Geef hen een zo duidelijk mogelijke omschrijving van uw kitten. En geef eventueel chipnummer. Laat ook uw contactgegevens achter.
  • Neem contact op met de chipregistratiebank waar uw kat ingeschreven staat. Bijvoorbeeld NDG of Petlook en meldt uw dier als vermist aan. Alle asielen en opvangcentra checken deze databanken ook altijd.
  • Hang briefjes op in de buurt met de omschrijving, uw telefoonnummer en een foto van uw kat.
  • Plaats vermissingskaartjes bij lokale winkels en supermarkten. En vraag of uw lokale krantje of radiozender een advertentie wil plaatsen.
  • Vraag de postbode, krantenjongen, etc. of zij uw kat hebben gezien en vraag ze om goed op te letten.

Het is begrijpelijk dat uw bezorgd bent als u kitten verdwenen is, maar katten zijn veerkrachtige en vindingrijke dieren die vaak, zelfs na enkele maanden, hun weg naar huis weer weten te vinden.

Wist u dat?

Petplan stelt in al haar pakketten een advertentiebudget van € 250,-  beschikbaar voor vermiste dieren.

Kat vermist
Petplan Team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan