Kat vermist?

Is je kat vermist? Lees wat je het beste kunt doen.

Ineens ontdek je dat je kitten vermist is. Blijf kalm, neem de onderstaande tips in acht en bedenk je dat katten vindingrijk en veerkrachtig en vinden vaak zelf hun weg terug vinden.

Wat kun je doen als je kitten vermist is?

  • Blijf vooral kalm als je kitten vermist is. Deze kan gemakkelijk ergens verstopt in huis zijn. Kijk onder de kasten, bedden en achter de gordijnen. Of wellicht is hij verstopt in de schuur of garage. Vraag ook aan je buren of zij ook hun huis en garage willen checken.
  • Neem contact op met de dierenambulance en informeer bij dierenartsen in de buurt. Het kan zijn dat je kitten betrokken is geraakt bij een ongeval en naar de dierenarts is gebracht. Geef hen een zo duidelijk mogelijke omschrijving van je kitten. En geef eventueel chipnummer. Laat ook je contactgegevens achter.
  • Neem contact op met de chipregistratiebank waar je kat ingeschreven staat. Bijvoorbeeld NDG of Petlook en meldt je dier als vermist aan. Alle asielen en opvangcentra checken deze databanken ook altijd.
  • Hang briefjes op in de buurt met de omschrijving, je telefoonnummer en een foto van je kat.
  • Plaats vermissingskaartjes bij lokale winkels en supermarkten. En vraag of je lokale krantje of radiozender een advertentie wil plaatsen.
  • Vraag de postbode, krantenjongen, etc. of zij je kat hebben gezien en vraag ze om goed op te letten.

Het is begrijpelijk dat je bezorgd bent als je kitten verdwenen is, maar katten zijn veerkrachtige en vindingrijke dieren die vaak, zelfs na enkele maanden, hun weg naar huis weer weten te vinden.

Wist je dat?

Petplan stelt in al haar pakketten een advertentiebudget van € 250,-  beschikbaar voor vermiste dieren.

Kat vermist

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.