Kat op jacht

Heeft je kat een jagersinstinct of niet?

Heeft je kat een echt jagersinstinct? Of blijft hij liever lekker voor de kachel liggen?

Katten zijn van nature echte jagers. Nu je kat volwassen is zal steeds meer tot uiting komen in hoeverre je kat zijn jagersinstinct ontwikkeld heeft. Want niet elke huiskat is even gemotiveerd en talentvol. Dat heeft  te maken met het eten wat toch al klaar staat zonder dat er gejaagd hoeft te worden. En sommige katten zijn nu eenmaal liever lui dan moe.

Jagen kan zowel binnen als buiten. Maar waar de binnenkat het moet doen met een vlieg, spin of speeltje, gaat de buitenkat voor het grotere werk: muizen, vogels, soms zelfs ratten of jonge konijntjes. Katten kunnen uren stilletjes in het hoge gras zitten wachten tot er een prooi voorbij komt. Zo zachtjes mogelijk sluipen ze dichterbij, in opperste concentratie. En dan ineens.. met een grote sprong of een sprintje: de prooi is binnen. Katten doden hun prooi niet altijd meteen, vaak spelen ze er nog een tijdje mee voordat het beestje gedood wordt. Ook eten ze de prooi niet altijd op. Het gaat meer om het spel dan om de noodzaak. Eten krijgen ze toch wel.

De meeste kattenbaasjes zien hun lieve huiskat liever niet in de rol van jager. Het ene moment ligt je kat lekker op schoot te slapen, het volgende moment verandert hij in roofdier dat onschuldige beestjes vermoordt. Dat is even wennen. Om van de ‘muizenkadootjes’ op de mat nog maar niet te spreken. Als je wilt dat je kat minder prooien vangt kun je hem eventueel een bandje met een belletje om doen, zodat prooien eerder gewaarschuwd zijn. Maar het jachtinstinct kun je nooit uit de kat halen. Het is en blijft een roofdiertje.

Kat jacht

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.