skip to Main Content

Kat ontwormen

Uw kat ontwormen? Het liefst ieder kwartaal. Lees hoe u dit het beste kunt doen.

Iets wat geregeld moet gebeuren is het ontwormen van de kat. Liefst 4 keer per jaar, maar het mag vaker. Bijvoorbeeld als er kleine kinderen in huis rondkruipen. Die lopen namelijk het risico wormeitjes van de grond binnen te krijgen. Ontworming werkt namelijk op het moment dat u het toedient. Het geeft echter geen bescherming tegen een nieuwe wormbesmetting. Daarom is regelmatig ontwormen belangrijk.

Het kan een hele strijd zijn om zo’n wormtablet in de kat te krijgen. Want als een kat iets niet wil, dan zult u dat merken ook. Per kat zult u de juiste aanpak moeten zoeken. Soms is het voldoende om de kat even in de houdgreep te nemen, maar bij een aantal katten werkt dit juist averechts.

Vaak lukt het sowieso al beter als u met z’n tweeën bent. Eén persoon houdt de kat vast, de ander geeft de pil in. Vasthouden lukt beter als u een grote handdoek of fleecedeken om de kat wikkelt, u bent dan veilig voor de nagels van de kat. Gebruik eventueel een pillenschieter om de tablet in te geven.

Alternatieve oplossingen zijn er ook gelukkig:

  • Verstop de tablet in een beetje eten (zachtvoer). Dit werkt bij sommige katten. Als de kat stevige trek heeft lukt het wellicht.
  • Er is een speciale deegpasta die u om de tablet kunt kneden, zodat het een snoepje wordt. Dit werkt bij veel katten. Vraag ernaar bij uw dierenarts .
  • Laat het tijdens een consult (voor enten of wat anders) gelijk even door uw dierenarts doen.
  • Er zijn ook pipetten bij de dierenarts verkrijgbaar die u in de nek op de huid kunt druppelen. Dus net als een vlooienpipet. Wel zo makkelijk.
  • Er zijn zelfs pipetten die uw kat ontwormen en hem gelijk ook een maand beschermen tegen vlooien en teken. Zeker als u de kat(ten) wat vaker wilt ontwormen is dit erg handig.
Kat ontwormen
Uw Petplan team

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!
Het Petplan Team

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan