Kat naar buiten!

Maak naar buiten gaan veilig voor je kat

Buiten is de wereld een stuk groter en biedt zoveel uitdaging en avontuur! Maak naar buiten gaan veilig voor je kat! Lees de tips.

De buitenwereld is natuurlijk reuze interessant voor een 1-jarige kat! De meeste katten vinden het fantastisch als ze eenmaal buiten gewend zijn. Alleen al de mogelijkheden om te jagen, te sluipen, te klimmen of gewoon op je rug in de zon te liggen zijn onweerstaanbaar.

Zorg dat de kat eerst de eigen tuin en directe omgeving goed verkend heeft voordat je hem alleen buiten rond laat struinen. Ook katten kunnen verdwalen. Zeker als ze ergens van schrikken, bijvoorbeeld een hond of een auto, dan gaan ze er in paniek vandoor.

Het is belangrijk dat je kat in ieder geval gechipt is als hij buiten komt. En dat je de chip geregistreerd heeft bij een databank. Je dierenarts kan je vertellen hoe dit in z’n werk gaat. Mocht je kat toch zoek raken of er overkomt hem een ongeluk, dan ben je snel vindbaar voor degene die je kat heeft gevonden.  Het gebeurt nog dagelijks dat katten vermist raken en dat de eigenaar nooit meer iets verneemt over wat er gebeurd is, en dat is afschuwelijk. Een chip geeft meer zekerheid dat dit jou niet zal overkomen.

Verder is het van belang de kat voordat hij naar buiten gaat te laten castreren of steriliseren. Niet alleen voorkom je ongewenste nestjes, een ‘geholpen’ kat blijft ook meestal wat dichter bij huis en gaat niet rondzwerven. Gecastreerde katers vechten minder, dus minder kans op vechtwonden.

Uiteraard is voor de buitenkat extra belangrijk consequent te vaccineren, ontwormen en vlooien te bestrijden.

 

Kat naar buiten!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.