skip to Main Content

Kat naar buiten!

Maak naar buiten gaan veilig voor uw kat

Buiten is de wereld een stuk groter en biedt zoveel uitdaging en avontuur! Maak naar buiten gaan veilig voor uw kat! Lees de tips.

De buitenwereld is natuurlijk reuze interessant voor een 1-jarige kat! De meeste katten vinden het fantastisch als ze eenmaal buiten gewend zijn. Alleen al de mogelijkheden om te jagen, te sluipen, te klimmen of gewoon op je rug in de zon te liggen zijn onweerstaanbaar.

Zorg dat de kat eerst de eigen tuin en directe omgeving goed verkend heeft voordat u hem alleen buiten rond laat struinen. Ook katten kunnen verdwalen. Zeker als ze ergens van schrikken, bijvoorbeeld een hond of een auto, dan gaan ze er in paniek vandoor.

Het is belangrijk dat uw kat in ieder geval gechipt is als hij buiten komt. En dat u de chip geregistreerd heeft bij een databank. Uw dierenarts kan u vertellen hoe dit in z’n werk gaat. Mocht uw kat toch zoek raken of er overkomt hem een ongeluk, dan bent u snel vindbaar voor degene die uw kat heeft gevonden.  Het gebeurt nog dagelijks dat katten vermist raken en dat de eigenaar nooit meer iets verneemt over wat er gebeurd is, en dat is afschuwelijk. Een chip geeft meer zekerheid dat dit u niet zal overkomen.

Verder is het van belang de kat voordat hij naar buiten gaat te laten castreren of steriliseren. Niet alleen voorkomt u ongewenste nestjes, een ‘geholpen’ kat blijft ook meestal wat dichter bij huis en gaat niet rondzwerven. Gecastreerde katers vechten minder, dus minder kans op vechtwonden.

Uiteraard is voor de buitenkat extra belangrijk consequent te vaccineren, ontwormen en vlooien te bestrijden.

 

Kat naar buiten!

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Benji

“Niets lijkt leuker dan een pup, totdat onze pup Benji opeens erg ziek wordt.”

Na enkele onderzoeken (o.a. bloedonderzoek, röntgenfoto’s) werden we doorverwezen naar een internist. De uiteindelijke diagnose: Aseptische Meningitis (vorm van hersenvliesontsteking). Gelukkig is er een behandeling mogelijk en de prognose is vrij gunstig.

Alle behandelingen zijn door Petplan vergoed waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de gemaakte kosten.

€ 1247,- vergoed

Benji

Sam

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lieve kaartje wat ik kreeg na het overlijden van mijn lieve poes Sam.

Sam had een hele zware hartafwijking, en de artsen dachten dat ze het niet zou redden toen ik met haar als kitten bij de dierenarts kwam. Ze kreeg bij iedereen een speciaal plekje in hun hart bij de dierenkliniek want ze was zo vrolijk speels en lief!

Nu na 4,5 jaar moest ik haar toch in laten slapen, op 15 oktober jl. Ze was ineens erg achteruitgegaan en erg verzwakt. Ze heeft medicatie gekregen maar op het laatst ging het niet meer. Ze is in alle rust op mijn schoot ingeslapen en nu ligt ze in de tuin begraven bij mijn tante

€ 1040,- vergoed

Sam
Ieder-huisdier-verdient-Petplan