skip to Main Content

Kat met kiespijn

Signaleer gebitsproblemen bij uw kat tijdig

Wist u dat 70% van de katten van 2-3 jaar oud gebitsproblemen heeft? Lees de tips van de dierenarts om gebitsproblemen te voorkomen.

Hoe ziet het gebit van uw kat eruit? Het is goed om met enige regelmaat het gebit te controleren. Wist u dat 70% van de katten op de leeftijd van 2-3 jaar al beginnende gebitsproblemen heeft? Voor een goede gebitscontrole kunt u ook altijd bij uw dierenartspraktijk terecht.

Gebitsproblemen variëren van ontstoken tandvlees tot tandsteen, gaatjes en afgebroken hoektanden. Katten zullen vaak niet laten merken dat er iets aan de hand is. Heeft een kat pijn aan de linkerkant, dan zal hij kauwen met de kiezen aan de rechterkant. Of hij kauwt niet.

Het is belangrijk gebitsproblemen tijdig te signaleren en behandelen. Ontstekingen in de bek kunnen zich verspreiden door het hele lichaam. Een gezonde mondholte draagt dus bij aan de gehele gezondheid van de kat.

Hoe kunt u nu problemen voorkomen? Het is mogelijk ontstoken tandvlees en tandsteen (deels) te voorkomen door de tanden te poetsen. Bij katten geldt wel: jong geleerd is oud gedaan. Bij volwassen katten is het moeilijk aan te leren. Er zijn daarnaast speciale gebitsbrokken die helpen het gebit schoon te houden. Ook een vloeistof door het drinkwater is mogelijk.

Kat kiespijn

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen u en uw huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.

Mijn Siamese kater Fabian was een jaar oud toen hij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn pootje op drie plaatsen brak. De operatie en nacontroles zijn voor 80% vergoed door Petplan zonder navraag achteraf bij mij. Alle lof voor Petplan. Ben blij met deze verzekeraar. Kosten van de operatie en nacontroles waren zo'n 1600 euro, waarvan een klein deel voor mijn rekening.

Petplan Kat

Goede verzekering prima ervaring. Declaratie loopt prima binnen paar dagen een duidelijk overzicht van de vergoeding en geld wordt op de rekening gestort. Echt een aanrader deze verzekering.

Petplan Hond
Ieder-huisdier-verdient-Petplan