Kat in ’t bakkie

Lees hoe je kat vrijwillig in de reismand stapt

De meeste katten gaan alleen mee op pad als het echt moet. En niet vrijwillig. Afgezien van een wandelingetje in de buurt, dat vinden ook katten leuk. Maar verder weg uit de vertrouwde omgeving.  Dat wordt vaak niet op prijs gesteld.

Maar soms moet het even. En dan komt er ineens zo’n mand  van zolder en die komt midden in de kamer te staan. Deurtje open, heel uitnodigend. Maar niet voor de kat… die maakt dat hij wegkomt. Zeker bij eerder opgedane slechte ervaringen. En dan is het nog een heel probleem om de kat in het mandje te krijgen zonder zelf gewond te raken.

Een reismandje kan associaties naar boven brengen met enge geluiden, de auto, de dierenarts, onveiligheid en niet kunnen vluchten. Niet zo gek dus dat de kat er dan voor bedankt. Beter is het om te zorgen voor een handige ruime reismand met een groot deurtje of bovenklep. Geef deze een vaste plek in huis, met een lekker dekentje erin, af en toe wat brokjes. Kortom, maak er een fijne ligplek van voor je kat. Hij zal er dan veel makkelijker ingaan als het nodig is.

En moet de kat vervolgens mee in de auto, zet de mand dan op een stabiele ondergrond, leg er eventueel een handdoek overheen voor meer rust. Rij rustig en zet geen keiharde muziek op. Eenmaal bij de dierenarts of elders aangekomen, kun je de mand het beste op een rustige plek neerzetten, liefst een hoge plek, zodat er geen mensen of honden vlak langs lopen. Als de kat eruit mag, laat hem dan zelf eruit komen en geef hem even tijd om de boel te verkennen. Dit kan een hoop stress schelen, zowel voor de kat als voor de baas.

Kat in 't bakkie

Petplan, dé huisdierenverzekering
Wij helpen jou en je huisdier graag!

Onze klanten geven ons een ruime 8!

Petplan krijgt op Klantenvertellen een ruime 8!
Onze klanten vertellen graag waarom zij voor Petplan kiezen.